keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Paperinarukranssit

Vihdoinkin saan esitellä tekemäni paperinarukranssit.. Ihastuin vuosi sitten siskoni tekemiin paperinarukransseihin, mutta en silloin ehtinyt niitä itse tekemään. Syyslomareissulla sain haettua pari vyyhtiä paperinarua ja pikku hiljaa olen saanut kransseja neulottua. Eilen kävin oikein asioikseni kaupungissa askartelutarvikeostoksilla ja sain haettua näihin valot (led).
 
 Monissa ohjeissa mihin olen törmännyt (kuten vaikkapa täällä), kranssin sisälle laitetaan metallirengas, mutta minä päätin kokeilla verkkoa ja autotallista löytyikin juuri sopivan kokoinen pätkä katiskaverkkoa.. Ja tässä minun tavallani tehtynä paperinarukranssi: (jos huomaat ohjeesta puuttuvan jotakin oleellista, niin kiitos jos viitsit huomauttaa..) :)
 
Luo puikoille (nro 8) 56 silmukkaa ja neulo aina oikeaa neuletta ainakin 25 cm. Jos haluat paksumman kranssin niin neulo vaikka koko vyyhti, mutta jätä muutama metri päättelyä ja kokoamista varten. Päättele silmukat neuloen 1 o 1 n, niin saat reunasta joustavamman. Jätä piiiitkä häntä kiinnittämistä varten! Tässä kuvassa kranssin väri on oikea..
 
 Leikkaa paperinarukaitaletta apuna käyttäen sopivan levyinen pala. Palan korkeudeksi riittää n. 20 cm. Kääri katiskaverkko rullalle ja kiedo valot tiukasti sen ympärille. Minun käyttämäni valot on pattereilla toimivat, joissa lumihiutaleen malliset valot (20 kpl) on ohuessa metallilangassa. Nämä olikin tosi helppo kiinnittää kun pysyivät hyvin paikoillaan.
 
 Kääri neulottu kaitale tiukasti verkon ja valojen ympärille.
 
 Kiinnitä avoin reuna kranssiin joko virkkuukoukun tai neulan avulla.
 
 Väännä kranssi ympyräksi ja yhdistä reunat taas neulan tai virkkuukoukun avulla. Kiinnitä patterikotelo kranssin taakse piiloon esim. rautalangalla.
 
 Kiinnitä vielä ripustusnauha, laita kranssi ikkunaan tai seinälle ja ihastele! :)
 
 Minä laitoin kranssit olkkariin vierekkäisiin ikkunoihin. Maisema ikkunan takana on niin talvinen, heh.. :)
 
 

Mukavaa joulunodotusta!
 

8 kommenttia:

 1. Voi kun tuli kauniit. Sopii kauniisti vierekkäisiin ikkunoihin. Minulla ei ole kokemusta noista patterilla toimivista valoista, mutta meillä olisi paikkoja mihin tekisi mieli laittaa valot, mutta kun ei ole pistorasiaa lähettyvillä. Tällaiset olisivat silloin kätevät:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskoni väitti pattereiden kestävän tällaisissa viikon verran vaikka valoja pitäisi päällä yötä päivää.. Omakohtaista kokemusta ei siis vielä ole noin pitkältä ajalta, ja yritän muistaa valoisaan aikaan napsauttaa valot pois päältä. Mutta ovat kyllä tosi käteviä juurikin paikkoihin joissa ei pistorasioita ole lähistöllä. Kiitos Kanneli! :)

   Poista
 2. Ihanat paperinarukranssit! Valo tulee niistä niin kauniisti. Ohjekin vaikutti todella selkeältä, kiitoksia siitä. Ehkäpä näitä ehtisi sitten ensi vuonna tekemään? Ei ole lunta enää meilläkään :(. Ainoastaan pojan kanssa tehdyn lumikoiran jämät nököttää pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo tällainen onkin tehdä, ja melko nopeakin ellei satu saamaan vyyhteä tehdessä ihan solmulle.. ;) Täytyy sitä ensi vuodellekin projekteja jättää!! :) Kiitos Hanna Mi!

   Poista
 3. Minullakin puikoilla tulossa kranssi, saa vain nähdä tuleeko täksi jouluksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina tulee uusia jouluja :) Tätä oli kiva tehdä! Kiitos MinnaT!

   Poista
  2. Ehdimpäs! ,D
   http://makiaaminnalta.blogspot.fi/2015/01/valo-kranssi.html

   Poista
  3. Hienoa! :) Ja kiva siitä tulikin! :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..