sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Toilettilaukku, meikkilaukku, käsityöpussukka..

Muutama työkaveri on aina epäillyt minun tekevän käsitöitä öisin.. Nyt voin ensi kertaa myöntää tehneeni näin.. :) En toki koko laukkua ommellut yöllä, mutta muutamasta ajatusvirheestä ja niistä johtuvan purkamisen vuoksi en saanut laukkua eilen päivällä valmiiksi ja sehän vaivasi niin paljon että kun illalla sain lapset nukkumaan, oli melkeinpä pakko kaivaa vielä kone esille ja tehdä laukku loppuun.. Ihan kaikille tuo kellonaika 22.15 ei ole vielä yötä, mutta minulle on..
Ajatus oli siis tehdä kahdelle eskari-ikäiselle kummitytölle toilettilaukut joululahjaksi ja tästä tuli nyt kokeiluversio. Alunperin tämän piti kyllä olla toinen niistä lahjoista, mutta laukku taitaa olla vähän turhan iso tuon ikäisten tyttösten tarpeisiin.. Ja muutenkin tämä on vähän muotopuoli joten taidan omia laukun itselle. Meikkejä en kyllä käytä, mutta voihan tässä säilyttää vaikka ompelutarvikkeita..
Kaikki kankaat on joko kierrätettyjä tai ylijäämiä muista ompeluista; päällikangas omista vanhoista farkuista, sisus vanhoista verhoista kuten myös päälliseen ommeltu kukkakuvio. Pussukka tuntui vähän lörpöltä joten väliin laitoin vielä tikkivuorta jota jäi yli tyttöjen takeista. Vetskari löytyi paikallisen vaatetehtaan loppuunmyynnistä eurolla. Varsin edullinen pussukka siis..
Kaavan piirsin itse, apuna käytin täältä löytyvää ohjeistusta. Tällä tavalla tehden vuori ommellaan päälliosaan kiinni käsin, ja siihen meni aikaa yön pimeinä tunteina 40 minuuttia eli ihan liian kauan! Seuraavaksi kokeilen toista löytämääni ohjetta (jossa ei tarvitse ommella mitään käsin) ja pienennän kaavaa reilusti.. Jospa seuraavista tulisi jo ne varsinaiset joululahjat.. Niihinkin on tarkoitus käyttää kierrätys- & jämäkankaita mutta vetskariostoksilla täytyy kyllä vielä käydä..
 
***
Ennen tätä projektia yritin tehdä samaisista farkuista & verhoista leikatuista paloista pientä laukkua. Siitäkään ei tullut ihan sellaista kuin ajatus oli, mutta onneksi on noita tyttösiä jotka välttämättä tarvitsevat kotileikkeihinsä laukkuja ja laukku on nyt kuitenkin kovassa käytössä.. :)
 
Aurinkoista sunnuntaita!


4 kommenttia:

 1. Sievä pussukka ja malli näyttää kivalta. Mahtavasti olet saanut hyödynnettyä vanhoja vaatteita ja materiaaleja. Toinenkin pussukka on nätti ja varmasti mukava nukkeleikeissä:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilava pussukka ainakin on. Ensin ajattelin että vetskari on ihan liian pitkä, mutta nyt tykkäänkin siitä juuri sen vuoksi kun pussukan saa ihan kunnolla auki.. Pienempi laukku on ollutkin ahkerassa käytössä. :) Kiitos Kanneli

   Poista
 2. Onpa oikein aurinkopussukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa pimeisiin päiviin.. :) Kiitos Krista!

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..