Sain joululahjaksi kirjan Kinuskikissan helpot suosikit.
Kirjassa on paljon helppoja reseptejä, sekä suolaisia että makeita. Olin uuden vuoden vietossa lapsuudenkodissani ja viemisiksi tein kirjan ohjeella kardemummakakun. Hyvää oli.
Kardemummakakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
2 dl maitoa
Pinnalle:
3/4 dl hasselpähkinärouhetta
½ dl raesokeria
Vuoraa pienikokoinen kakkuvuoka (20 cm) leivinpaperilla. Irtopohjavuoassa riittää, että peität pohjan leivinpaperilla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kananmunat joukkoon yksitellen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta ja raesokeria. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä. Kakun jäähdyttyä nosta se vuoastaan leivinpaperin avulla, tai jos paistoit irtopohjavuoassa, irrota vuoan reunus. Kakkua ei voi kumota sillä silloin sokeri-pähkinäseos varisee pois.
Tämä kuulostaa herkulliselta ja tosi kiva kun ei ole mitään erikoisia aineita vaan löytyvät valmiiksi kaapista :-)
VastaaPoistaTotta, sellaisia ohjeita tarvitsee aina yhtäkkisen leipomisinnostuksen iskiessä, johon aineet löytyvät valmiiksi.. Kiitos Kanneli! :)
Poista