perjantai 23. tammikuuta 2015

Nopea yhden sauman ompelus: tuubihuivi

Pyörittelin aamulla pitkään pieniä trikoon palasia ja koitin miettiä mitä niistä voisi tehdä.. Ei tahtonut ideaa löytyä. Laitoin kankaat takaisin laatikkoon kunnes kesken ruuanlaiton se kirkastui: tuubihuivi! Viime syyslomalla pojat kävivät iskän kanssa Seinäjoella Duudson-parkissa ja olivat sieltä ostaneet muistoksi tuubihuivit. Niitä onkin käytetty niin ahkerasti, että saa olla ovela jos haluaa välillä saada huivit pesuun.. Yksi pojista sai kummeiltaan joululahjaksi toisen tuubihuivin, mutta muilla ei ole ollut kuin se yksi ainoa huivi.. Olen ollut suunnattomasti yllättynyt että huiveja on oikeasti käytetty, mutta ilmeisesti tämä on nyt jokin muotivillitys kun kuulemma kaikilla luokkakavereillakin on.. :)
 
Hauskan ukkeli-kankaan ostin ennen joulua Eurokankaasta, ajatuksena käyttää siitä pieni pala kummipojan paidan etukappaleeseen. Epähuomiossa ostin sitten toiseksi kankaaksi niin eri paksuisen kankaan, että loppujen lopuksi tätä ei tullutkaan käytettyä ja se jäi laatikkoon odottamaan.. Olin jo ehtinyt sitä paitaa varten leikata sen kappaleen valmiiksi, kun huomasin toisen kankaan olevan eri paksuista. Kahteen tuubihuiviin sain siitä leikattua palat ja pari pientä palaa jäi, joista voi ehkä pipon saada.. Pohjaväri näyttää kuvassa ihan eilaiselta kuin luonnossa.. Alemmassa kuvassa huivi tyttären kaulassa..
Ehdin jo viemään saumurin pois, kunnes tulin ajatelleeksi toista aamulla pyörittelemääni kankaan palaa. Hello Kitty-kangasta jäi pieni pala siskon tytölle ompelemistani vaatteista, täällä ja täällä. Nuorin tyttö on ollut kuosiin aivan ihastunut ja olenkin luvannut siitä jotakin hänelle tehdä. Nyt ehdotinkin että kelpaisikos tuubihuivi.. Ja se kelpasi.. Kannoin siis saumurin takaisin ja katsoimme kahden muunkin tytön kanssa sopivan kokoiset palat kummallekin mieleistä trikoota ja surautin vielä kolme huivia lisää.. Sydän-kuosista meinasi tulla tappelu, mutta kerrankin pääsivät omin avuin sopuun.. Isompi luovutti. :)
 Näihin saa kivasti kulumaan niitä pieniä jämäpaloja.. Näitä saattaakin tulla lähipäivinä vielä pari lisää. :)
 
 


8 kommenttia:

 1. Tuubihuivi on niin fiksu vaate. Niitä minäkin olen tässä viime vuosina harrastanut. Kun sen vetää pään päälle niin on päähinekin samassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyy olevan aika monikäyttöinen vaatekappale.. Välillä hameena, välillä pipona ja välillä perinteisesti kaulassakin.. ;) Pitäisi ehkä opetella itsekin tällaista käyttämään.. Kiitos Vaateviidakon Pirjo! :)

   Poista
 2. Onpa hauskaa tosiaan tuo ukkelikangas, eipä ole silmiini osunut Eurokankaassa käydessä :) Tuubihuiveilla saa kivasti ilmettä asuun kuin asuun - niin lapsella kuin aikuisella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! :) Ukkelikangas oli pakalta.. Aluksi oikein harmitti kun sitä oli niin vähän, olisin halunnut nuorimmaiselle siitä bodyn, mutta tulipa tuo pala käytettyä näinkin.. :) Kiitos Krista!

   Poista
 3. Kiva tuubihuivit! Meilläkin poika tykkää käyttää näitä, tosin en ole yhtään vielä ommellut, kun kaikki on saatuja. Voisikin muutaman jämäkankaan tuhota näihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jämäkankaiden hyötykäyttöä.. :) Kiva kun joskus saa laatikoita vähän vähemmän tursuaviksi.. :) Kiitos Hanna Mi!

   Poista
 4. Nämä on hienoja. Pitääkin vähän matkia sinua :-) . Meidän mopoikäinen käyttää tuubihuivia ajellessaan mönkkärillä:-) Voisi tehdä myös pienemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! :) Mukava nopeasti valmistuva ompelus.

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..