torstai 15. tammikuuta 2015

Lustinkassi kierrättäen

Huomasin eilen että yhdeltä pojalta puuttuu luistinkassi, ja huomenna olisi kassille tarvetta.. Muistin miehen edellisviikolla hylkäämät farkut jotka olin jo ehtinyt pesemäänkin. Kaivoin vielä parit jo osittain leikellyt farkut jotta sain hiukan erivärisiä farkunpaloja. Sisukseen ja reunukseen käytin pätkän vanhaa äidiltä saatua verhokappaa. Kyselin pojalta että minkälaisen kuvan hän kassiin haluaisi. Lumiukon. Aloittelin jo päivällä ompelemalla etupuolen palat yhteen ja siksakkaamalla saumat. Lumiukkoapplikaatiotakin aloittelin, mutta homma jäi pahasti kesken kun nuorimmainen jälleen heräsi päiväuniltaan. Illalla sitten kun sain pienimmät nukkumaan, nostin vielä ompelukoneen pöydälle ja jatkoin kassin loppuun.
Lumiukolle piti tietysti saada jäkismaila käteen ja kypärä päähän. Ja kiekkokin toki kuuluu asiaan..
Kassi takaa. Taskun halusin laittaa vaikka ajattelin ettei sille niin tarvettakaan ole.. Mutta isoveli totesi että ainahan kiekolle paikka tarvitaan.. Totta.. :) Tasku meni kaikenlisäksi vielä vähän vinoon..
 Lumiukon laitoin hiukan liian alas.. Tai ehkä minulla oli ajatus tehdä pohjaan vielä erillinen pala, mutta sitten se vain jäi jostain syystä tekemättä. Lumiukko jää siis vähän pohjan alle kun ompelin kulmiin pienet sisäänotot.
 Kassiin mahtuu juuri luistimet ja suojat.
 Siitä tuli kuitenkin sen verran pieni, ettei kypärä mahdu kassiin sisälle. Sen saa kuitenkin roikkumaan kassin hihnoihin joten kulkee kuitenkin melko helposti mukana.
Myöhään meni ja aamulla väsytti. Mutta poika oli herätessään niin onnellinen jääkiekkokassistaan että ei yhtään harmittanut valvominen.. :)

6 kommenttia:

 1. Tulipa upea kassi luistimille! Farkkukassi on sopivan kestäväkin terävien luistinten kanteluun.

  VastaaPoista
 2. Kierrätystä parhaimmillaan! Minäkin ompelin viime vuonna luistinkasseja, ensi vuonna varmaan täytyy yksi vielä ommella :). Lumiukko on suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä olisi kyllä mukava tehdä enemmänkin.. :) Kiitos Krista!

   Poista
 3. Farkku on varmaan yksi parhaimmista materiaaleista luistinkassiksi. Ihana lumiukko ja kassi on kyllä hieno muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Farkku on kyllä kestävä materiaali tähän tarkoitukseen. Ja farkkuja saa kirppareilta ihan pikkurahalla.. Kiitos Hanna Mi! :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..