keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Puuvillainen tiskirätti

Tein kahdelle kummitytölle joululahjaksi herkkusetit, joihin sisältyi myös tiskirätit.. Ja koska lankaa jäi noiden jälkeen vielä reilusti, ajattelin kokeilla toimiiko pelkkä puuvillalanka tiskirätissä.. Lyhyen käyttökokemuksen perusteella rätti vaikuttaa ihan yhtä hyvältä kuin bambu-puuvillaisetkin.. Lankana Novitan Kotiväki (100% merseroitu puuvilla). Tuosta merseroinnista minulla ei ole aavistustakaan mitä se tarkoittaa.. Osaako joku valaista? :)
Näyttää taas olevan kameran linssi likainen.. Pahoittelut..
 
Aloituksessa on n. 43kjs, sen jälkeen virkkasin pelkkiä pylväitä sen verran että rätti näytti suunnilleen neliöltä. Reunus meni suunnilleen näin: *1ps, 1ks, 2p samaan ks:aan, 1 ks* toistetaan *-* koko rätin ympäri..
 
Vuosi näyttää alkavan virkkaamalla.. :) Kadotin toisen lapaseni joululoman aikaan ja nyt olisi vielä ainakin ne virkatut lapaset toiveissa saada mahdollisimman pian koukulle.. Ensin täytyy vain vierailla kälyn luona joka osaa neuvoa sen tietyn mallin millä haluan lapaseni tehdä.. :) Ompelukone ja saumurikin on nyt kaivettu pölykerroksen alta ja kummallakin ensimmäinen sauma ommeltu.. Ilo loppui lyhyeen kun pikkujätkä heräsi samantien päikkäreiltä.. :)
 
Ilokseni olen saanut pari uutta lukijaa. Lämpimästi tervetuloa! :)

6 kommenttia:

 1. En kyllä tiedä mitä merserointi tarkoittaa. Pitäisi melkein googlettaa :) Varmasti kätevä tuollainen puuvillainenkin liina käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan kätevä kyllä.. Ja rättejä ei voi koskaan olla liikaa, aina niistä osa on kuitenkin pyykissä tms.. :) Kiitos Kanneli! :)

   Poista
 2. Nätti rätti :)! Kiva kuulla käyttökokemuksia myös puuvillaisesta rätistä, minä olen käyttänyt virkattuina vain noita bambusekoiteita ja sitten niitä kankaisia. Merserointi on muistaakseni jolloin liuottimilla tehty käsittely, jolla saadaan puuvillasta lujempi ja siliävämpi. Ja jotain se taisi kiillolle ja värin tarttuvuudellekin tehdä (siis parantaa niitä). Joku voi sitten korjata, jos olen väärässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan puuvillaakin oli kokeilla kun kerran lankaa oli.. :) Kiitos tästä tiedosta, ajattelinkin että jonkinlaista käsittelyä se varmaankin tarkoittaa.. Kiitos Hanna Mi! :)

   Poista
 3. Vaatekäytössä merseroitu puuvillalanka tuntuu kovemmalta vrt. merseroimattomasta virkattu. Merserointi lisää langan kiiltoa ja siihen ei lika ei pääse terttumaan niin helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rättikäytössä kyllä lika tarttuu, mutta saattaa olla että tämä rätti on vähän vähemmän harmaantunut käytössä kuin muut virkkaamani rätit.. Kiitoksia tiedosta, Johanna! :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..