torstai 26. helmikuuta 2015

Kisuli-mekko

Eilisen aikana valmistui peplum-tunikan lisäksi toiselle tyttärelle mekko. Tässä kaava on sama vanha tuttu, Ottobren Princess Owl. Olin piirtänyt 104cm kaavaan helman koon 122 mukaan, mutta pidensin tähän sitä vielä 5cm.. Tyttö kun tykkää pitää sukkiksia niin mekkopituinen on kaikkein käytännöllisin..
Vaaleanpunaista resoria ei ollut, mutta koska kisun rusetti ja tossut olivat turkoosit ja sen väristä resoria oli kaapissa valmiina, kauluksen kanttaus tehtiin sitten sillä.. Ja kivasti se ainakin minusta tähän sopii.
 Hihoihin tuli pituutta sopivasti - ei jää ihan heti lyhyeksi. Koska koneessani ei ole jousto-ommelta, ompelen nykyään hihansuut ja helman käänteet pienellä siksakilla. Mitä enemmän tulee ommeltua, sitä enemmän haaveilen peitetikkikoneesta.
 Tytön kommentti kuvaamisen aikana: "se tuntuu kivalta kun sää otat musta kuvia!" :)
 
 Kankaat: kangastukku.com
Kaava: Ottobre 1/2014 "Princess Owl" 104cm (helmaa kavennettu ja pidennetty)
 


10 kommenttia:

 1. Ihana mekko! Peplum-tunikakin oli hieno, tykkäsin paljon siitä. Onpa kiva, kun tyttö tykkää olla kuvattavana. Meillä pojalla on siinä suhteessa vaihtelevuutta. Välillä innoissaan keksii uusia juttuja kuvauksiin, välillä saan käyttää luovuutta urakalla, että suostuu kuvattavaksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä meillä ei kyllä tarvitse kuviin houkutella.. Kahden nuoremman kanssa on vähän sitä ongelmaa, ettei heitä tahdo saada pysymään paikallaan.. :) Kiitos Hanna Mi! :)

   Poista
 2. Sulosia kankaita oot löytäny tyttöjen vaatteisiin, ihana mekko ja samaten aikasemman postauksen peplum :)

  VastaaPoista
 3. Suloinen mekko, turkoosi resori sopii tosi hyvin! Onpa ihanasti tyttö sanonut, meilläkin kuvaukset enimmäkseen sujuvat aina mukavissa merkeissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä helpottaa kuvaamista hieman, kun kuvattava tykkää hommasta.. :) Kiitos Krista!

   Poista
 4. Mekosta tuli mieleen sun Emilialle tekemä HelloKitty-tunika; joka kerta ku tyttö laittaa sen päälleen niin muistaa sanoa että "Raisa on tehny tän mulle niistä langoista" :D -Ruusa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaava taitaakin olla tässä sama kuin Emilian tunikassa.. Ja onpa muuten melko lailla sama värimaailma.. :) Ihanaa jos tunika on vieläkin noin mieleinen! :) Kiitos Ruusa!

   Poista
 5. Söpö mekko ja ihanan tyttömäinen kangas. Onpa ihana kun hän tykkää niin olla kuvattavana<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut kyllä valinnan vaikeutta kun annoin tytön valita kahdesta kankaasta mieleisemmän.. :) Kiitos Kanneli!

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..