torstai 12. maaliskuuta 2015

Kietaisubody

Leipomusten välillä yksi ompeluskin.. :) Viime viikko meni niin tiiviisti töissä ja synttäreille leipoessa että en ehtinyt kertaakaan istahtaa ompelukoneen ääreen. Tämän viikon alkupuolella peruuntui yksi meno ja tietenkin kaivoin ompelukoneen heti esille.. Olin aiemmin leikannut neljään bodyyn kappaleet valmiiksi ja nyt kokeilin tämän yhden ommella valmiiksi asti. Muihin bodyihin tarvitsisi hakea vielä jotakin pientä, kuten oikean väristä resoria ja neppareita..
 
Bodyn kaavan olen muokannut Ottobren kaavasta Happy Squirrel (1/2012). Alunperinhän tuo kaava on valekietaisubody, ja teinkin muutoksia kaavoihin melko paljon (joten voisiko kaavaa sanoa kenties omaksi?).. Jotenkin tuollainen oikea kietaisubody on niin paljon kätevämpi tämän kokoista bodya käyttävällä pikkuisella.. Koko on siis 62 cm. Omalle pojalle tein jokin aika sitten bodyn samaisesta kankaasta ja sain jämistä vielä tällaisen pikkuisen bodyn odottamaan josko sukuun tai ystäville syntyisi vielä niitä poikalapsiakin.. :) Kun viime aikoina kaikki syntyneet on olleet tyttöjä.. Ja minusta tämä body on nimenomaan pojan, vaikka miksei se voisi tytöllekin sopia..?
Omaan käyttöön tulevissa bodyissa yleensä säästän ja laitan haaraan vain kaksi nepparia.. Nyt laitoin kuitenkin kolme ja kyllä se jotenkin kivemmalta näyttää vaikka eipä sitäkään käytössä näe, montako niitä neppareita onkaan..
Oranssi tuo jotenkin niin kivaa piristystä tähän bodyyn, tykkään tästäkin kovasti!
Alempaa etukappaletta muokkasin melko pyöreäksi jotta sen sai kiinnitettyä yhdellä nepparilla.
Melko hyvin onnistuin mielestäni kaavaa muokkaamaan, mutta jotakin pientä fiksaamista silti löytyy.. Sovitettua tätä ei kylläkään saanut kenellekään, joten todellista istuvuutta ei oikeasti näe..
 
Kaava: oma muokkaus Ottobren (1/2012) Happy Squirrel-kaavan pohjalta
Nepparit: kangastukku.com

12 kommenttia:

 1. Pienet bodyt sulattaa sydämen, aivan ihana kangas tässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kaikista pienimpiä on kyllä mukavinta tehdä.. :) Kiitos VillaKiana!

   Poista
 2. Oranssi sopii mahtavasti tämän bodyn kanttausväriksi! Pienet vauvanvaatteet ovat kyllä niin suloisia ja niitä on mukava tehdäkin :).

  VastaaPoista
 3. Aivan mahdottoman suloinen body. Oranssi on todella ihana väri tuohon kankaaseen:-)

  VastaaPoista
 4. Voi miten hieno... upeat värit! Sinä olet kyllä sekä mestarileipoja että myös mestariompelija!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoitus tekee mestarin.. Mutta oikeasti kummallakin saralla tarvitaan vielä paljon paljon harjoitusta.. :) Kiitos Kirsi!

   Poista
 5. Eipä ole tarvinnut pitkään aikaan vauvanvaatteita ommella. On kyllä niin suloinen body. Kiva noin värikkäänä, kun ne usein tuppaavat olemaan niin hempeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä väriä olla pitää! :) Tuo on kyllä totta, että usein varsinkin kaupasta ostetut bodyt tuppaa olemaan melko hempeitä.. Kiitos Vaateviidakon Pirjo!

   Poista
 6. Tosi ihana body, kangas on kaunista ja mallikin :)
  Niin ja hienoa, että kakkupohja-ohjeesta oli iloa myös sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru! Kakkupohjaohjeesta oli todella paljon iloa! :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..