maanantai 2. maaliskuuta 2015

Rakuunainen tonnikala-pastasalaatti

Eilen juhlimme kuopuksemme 1-vuotis synttäreitä. Tein suolaiseksi tarjoamiseksi ja patongin kaveriksi tonnikala-salaatin, jonka ohjeen löysin täältä.. Salaatti oli oikein hyvää, vaikka en olekaan varma tykkäsinkö rakuunan mausta..:) Loput mitä synttäreiltä jäi, vein tänään töihin ja sielläkin salaatista tykättiin kovasti. Tein alla olevan annoksen kolminkertaisena..
Rakuunainen tonnikala-pastasalaatti
6 annosta
 
6 dl gnocchipastaa (simpukka)
2 tlk (à 200 g) tonnikalapaloja öljyssä
1 tlk (375 g) salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
1 pieni punasipuli
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
2 maustekurkkua
 
1 ruukku jääsalaattia
 
Kastike:
 
1 prk (200 g) kermaviiliä
2 tl rakuunaa
suolaa
mustapippuria
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele keitetty pasta kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Valuta tonnikala ja salaattijuusto. Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Kuutioi maustekurkku. Sekoita kaikki salaatin ainekset suuressa kulhossa. Mausta kermaviili rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Kaada kastike salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua. Revi jääsalaatti vadille ja kaada päälle maustunut tonnikalapastaseos.
 


2 kommenttia:

  1. Ihanan ruokaisa salaatti. Olen oikea salaattien ystävä:-) . Onko rakuunassa voimakas maku? En äkkiseltään muista minkälainen ja makuinen se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokaisat salaatit on kyllä ihan parhaita suolaisia tarjottavia juhliin kuin juhliin.. Tai vaikka evääksi töihin.. Ei rakuuna mielestäni mikään kovin voimakkaan makuinen ole. Jos tällä ohjeella vielä tulee tehtyä, niin ihan ohjeen mukaisen määrän laittaisin rakuunaakin.. Kannattaa kyllä kokeilla! :) Kiitos Kanneli!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..