perjantai 10. huhtikuuta 2015

Jämäkankaista paita ja huppari

Viime päivinä olen katsellut ja pyöritellyt kangaslaatikoiden sisustoja. Pienoinen ahdistus kasvaa koko ajan, kun haluttaisi kovasti tehdä niistä jotakin, mutta kaikkea on sen verran vähän ettei niistä yksinään oikein mitään saa.. Kahdesta isoimmasta palasta sain sentään kaksi vaatetta tehdyksi. Ensimmäisenä tähtipaita. Olin kiinnittänyt kankaalle jo nuorimmaiselle sopivat kaavat, kun tajusin että kankaasta jää silloin ihan hullun kokoisia hukkapaloja. Ja jos kerran on tarkoitus saada kangaslaatikoita mahdollisimman tyhjäksi niin sehän ei käy.. Niinpä irrotin vielä kaavat ja leikkasin osat niin isoon paitaan kuin kankaasta riitti.. Koko on siis 116 cm eikä mahdu enää meillä isommille pojille.
 Kamalaa miten kamera vääristää paidan värit. Paidan pohjaväri on oikeasti ihan suklaanruskea, totuudenmukaisin väri onkin tässä alimmassa kuvassa. Näiden ompeluiden aikana kävi monta kertaa niin, että alalanka loppui kesken tai sitten ylälanka. Kuten vaikkapa tämän paidan helman kanssa. Jos tarkasti katsot, niin takakappaleen ja etukappaleen siksak on eriväristä..
Kaava: Ottobre 1/2013 "On the road" 116 cm
Kankaat: tähtikangas: kangastukku.com, resori: Eurokangas
 
***
Hihattoman hupparin kaavan löysin uusimmasta Ottobresta. Kahta kangaspalaa pyöritellessä meinasin jo siskoltani kysyä kummipoikani tämänhetkistä vaatekokoa, mutta sitten muistin tämän kaavan ja totesin mustan joustocollegen riittävän tähän. Kokoja tuossa kaavassa ei ollut kuin 128 cm asti, mutta suurensin kaavaa noin kokoon 140 cm. Ainakin ihan passelin kokoinen tuli. Musta onkin värinä sitten sellainen josta ei hyviä kuvia saa oikein millään.. Oikein ulkona käytiin kuvaamassa, mutta melkeinpä niissä ulkona otetuissa kuvissa värit näyttivät kaikista pahiten vääristyneiltä.. Tässä nyt kuitenkin joitakin kuvia, kuvitelkaa musta ihan mustaksi!
 Kauluksessa sain jotakin menemään pieleen. Lehden kuvassa tuo kohta oli kulmikas, mutta tässä kyllä ei..
 Ikkunasta tuleva auringonvalo pilkuttaa koko paidan ihan likaisen näköiseksi.. Kaavasta poiketen tein huppariin taskut. Ne olisi voinut laittaa vähän ylemmäksikin, kun nyt ne ulottuvat ihan helmaan asti. Helman käänteen olisin muuten ommellut myös punaisella, mutta koska se menee osittain taskujen päältä, tein sen sittenkin mustalla..
Sinistä trikoota oli sopivat pienet palat joista sain taskun sisäpuolet tehdyksi. Voi kuinka haaveilenkaan siitä peitetikkikoneesta. Ompelukoneessani ei ole edes mitään koristeompeleita, joten tylsästi siksakilla joudun tekemään kaikki tällaiset.
  Työkaveriltani sain jokin aika sitten kivoja silityskuvia. Yksi niistä pääsi nyt tämän paidan rintamukseen.
 Hupun vuori ei minun silmääni oikein sovi kokonaisuuteen, mutta tämä nyt onkin tällainen jämäkankaista ommeltu.. Tätä tähtikuosia jäi vielä hiukan.
Kaava: Ottobre 3/2015 "Hello Shark" suurennettu kokoon 140 cm (kaavassa 92 - 128 cm)
Kankaat: musta joustocollege Eurokangas, resori ja hupun vuoritrikoo kangastukku.com, sininen trikoo tilkkulaatikosta


10 kommenttia:

 1. Jämäkankaiden käyttö on kyllä taidelaji, niitä vaan kertyy aina turhan paljon laatikoihin! Kivoja vaatteita sait aikaan :) Peittarihaaveet on niin tuttuja täälläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja yleensä ne palat on juuri niin hassun kokoisia että melkoista palapeliä saa joskus koota.. On kiva kun on haaveita, mutta toivottavasti oma peittari on joskus vielä tottakin.. :) Kiitos Hannariina!

   Poista
 2. Siistejä ja hyvännäköisiä vaatteita! Tuo huppari on hieno, punaiset kanttaukset sopii todella hyvin. Jämäkankaita olisi itselläkin vinot pinot, pitäisi vaan ottaa itseään niskasta kiinni niiden suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään mustan ja punaisen yhdistelmästä, yleensä se toimii hyvin! Minulla iskee useimmiten epätoivo jämäkankaita penkoessa.. Täytyisi olla metreittäin kaikenlaisia yksivärisiä kankaita jemmassa niin olisi helpompaa saada ne jämät yhdistettyä järkevästi.. No, pikkuhiljaa.. :) Kiitos Hanna Mi!

   Poista
 3. Jämätilkuille kaivattaisiin ideoita täälläkin :). Hauskan rento tuo huppari ja väriyhdistelmä on mieleeni kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset osaavat niin hienosti yhdistellä erilaisia jämäkankaita, mutta itseltä loppuu siinä oman laatikon äärellä mielikuvitus.. Kiitos Krista! :)

   Poista
 4. Tosi ihanaa kangasta tuossa tähtipaidassa! Hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskea on yksi mun lemppareista ja nuo kirkkaan väriset tähdet on vaan niin kivoja väripilkkuja kankaassa. Tykkään itsekin kuosista kovasti! Kiitos Taru! :)

   Poista
 5. Tosi hienot yksityikohdat huppiksessa!

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..