maanantai 13. huhtikuuta 2015

Leopardimekko ja -naamio

Viime syksynä siskoni oli blokannut omia vaatteitaan poistoon ja käski katsoa josko löytäisin jotakin.. Tein työtä käskettyä ja löysinhän toki jotakin. Muutamia ihan käyttövaatteita itselleni, mutta myös jatkokäyttöön soveltuvia.. Kuten tämä halternec-toppi.. Oikeastaan otin topin kivojen puunappien (helmien?) vuoksi ja koska epäilin että pelkät napit olisivat matkalla menneet hukkaan, nappasin koko topin mukaani.
 Tytötpä tykästyivät toppiin niin että omivat sen leikkeihinsä.. Niinpä päätin siitä vielä joskus heille tehdä jonkinlaisen roolivaatteen. Ideakin oli jo syksyllä valmis, mutta toteutusvaiheessa suunnitelma muuttui ja lopputulos onkin himppusen erilainen..
Alun perin olin aikonut tehdä kankaanjämistä rintaan pienen rusetin, mutta kun paitaa leikellessä jäi sopivan kokoinen pätkä kivan näköistä "röyhelöä", pitihän se toki hyödyntää. Röyhelö riitti vain etukappaleelle, kiinnitin reunasta suoraompeleella ja röyhelön päät jäivät olkasaumojen väliin.
Näin sainkin lähes koko topin käytettyä ja lopputulos onkin paljon kivempi kuin mitä pelkkä rusetti olisi ollut.. Musta joustocollege tuli viimeisimmässä postauksessa ollutta hupparia tehdessä käytettyä melko tarkkaan, mutta sain vielä jämistä koottua mekkoon yläosan. Etukappaleen sain leikattua yhtenä palana, mutta takakappale koostuu kolmesta palasta..
Hihojensuut ja takakappaleen pääntien huolittelin vain saumurilla.
Katkaisin topin heti rintojen alta ja jäljelle jääneen hameosan käytin koko leveydeltään. Poimutin helman yläreunastaan ja yhdistin mustaan yläosaan. Alaosassa oli valmiina samasta kankaasta leveä kaitale jolle en siis tehnyt yhtään mitään.
Yläosan kaavana käytin Ottobren 1/2014 "Princess Owl" 104 cm. Olisin tehnyt isomman jos kangasta olisi hiukankin enemmän ollut.. Mutta se mahtuu nyt sen aikaa kun mahtuu, sittenpä saa tehdä taas uusia..

Rinnan kohdalla topissa oli pieni vuoritus. Tuo vuorikappale oli juuri sopivan kokoinen jotta sain tehtyä vielä mekkoon sopivan naamarin. Naamarin takaosa on samaa mustaa joustocollegea kuin mekon yläosa, molempiin silitin tukikankaat ennen yhdistämistä mutta silti naamarista tuli kyllä hiukan liian liru. Mutta ehkä se nyt kuitenkin asiansa ajaa.. Silmän aukkoja täytyy ehkä vielä hieman suurentaa..
Topista jäi jäljelle vain kourallinen nappeja, solmimisnauhan helmet joista tytöt tekivät itselleen koruja (ei kuitenkaan kuvassa näkyvää) ja muutama niin pieni kankaanpala että heitin ne surutta roskiin! Ai että olen tyytyväinen!
 
Lämpimästi tervetuloa, uudet lukijani!

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Tykkään tuosta röyhelöstä kaula-aukossa. Se kivasti yhdistää helmaosan ja yläosan:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotakin yhtenäisyyttä hainkin, kiva että se on jonkun muunkin mielestä onnistunut! :) Kiitos Kanneli!

   Poista
 2. Nythän teillä on naamiaisasu lähestyvän vapun kunniaksi jo valmiina :). Onpa ollut tehokasta kankaan hyödyntämistä, se on aina upeaa, kun ei juuri mitään jää jäljelle :) Minäkin tykkään tuosta pääntien röyhelöstä Kivaa viikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vappu ja kerhon naamiaiset tämän valmistumiselle olikin vähän takarajana.. :) Kiitos Krista!

   Poista
 3. Kiva että toppi pääs käyttöön ihan uudenlaisena :) ihana asu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytössä se on ollut koko ajan, mutta nyt se on kyllä vähän sopivampi.. :) Kiitos Lilla!

   Poista
 4. Oletpa hienosti saanut topin hyödynnettyä. Nuo puuhelmet ovat upeat. Ihailin reissussa tuollaisilla puuhelmillä koristeltuja mekkoja. En sitten uskaltanut ostaa, kun mietin kuinka ne kestävät pesua. Kivoja juttuja täällä sun blogissa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaista minulle, että näin täydellisesti saan jonkin hyödynnettyä.. :) En toki tiedä, kuinka ahkerasti tätä oli aikaisemmin käytetty ja pesty, mutta itse jouduin varmaan pari kertaa topin pesemään eivätkä napit menneet miksikään.. Pesupussissa kyllä pesin.. Kiitos Oman näköinen! :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..