torstai 23. huhtikuuta 2015

Mekko vauvalahjaksi

Edellisessä postauksessa taisin sanoa että seuraavat postauksetkin jatkavat kakkulinjalla, eikä ompeluideoita oikein ole.. :) Eilen töiden jälkeen päätin kaivaa taas pitkästä aikaa kangaslaatikoita ja katsoa josko niistä isoimmista paloista saisi jotakin tehtyä. Ajatus oli leikata vain kappaleet valmiiksi mutta eihän siihen voinut lopettaa kun kerran oli alkuun päässyt..

Tämä kankaanloppu oli odotellut jo aika kauan ideaa.. Bodyn tästä kankaasta jo tein, mutta siitä uupuu edelleen nepparit.. Lasten tuoreimmalle serkkuvauvalle halusin tehdä jotakin muuta, kun kerran bodyprojektit ei oikein etene.. Kuosin olin ajatellut sopivan enemmän pojalle, mutta kun sitä aikani pyörittelin, rupesin ajattelemaan että täytyyhän maatilan tytöllä nyt ainakin yksi traktori-mekko olla..
 Niinpä etsin sopivan mekkokaavan ja ompelin mekon.
Samalla kertaa ompelin omalle pojalle t-paidan ja kun sen sain ratkennein pääntein kiskottua pojan pään yli, päätin että kaulus täytyy vielä purkaa molemmista ja tehdä uudelleen.. Niinpä ajattelin vielä samana iltana purkaa pääntien ja kokeilla nappilistan tekoa.. Googlettamalla ensimmäiseksi löytyi Harakkahampaan blogista helpolta vaikuttava nappilistan ohje ja otin sen testiin.. Ohje oli helppo, sain melkein ohjeessa luvatussa vartissa listan tehtyä, mutta jotain meni silti pieleen.. Luulin noudattavani ohjetta, mutta onnistuin silti tekemään halkion peilikuvana.. Höh! Ja jotain muutakin en ohjeesta ihan ymmärtänyt koskapa oma halkioni näyttää nurjalta vähän erilaiselta.. Mutta päälle päin näyttää ihan hyvältä joten täytyy olla tyytyväinen.. Tämä oli sentään ensimmäinen tekemäni napitushalkio!! Ja ainakin luulen että kunhan ehdin sen t-paidan kauluksen tehdä uudelleen, tiedän mitä pitää tehdä toisin..

Niitä alussa mainitsemiani bodyja varten olen koittanut metsästää neppareita laihoin tuloksin. Tilasin Prymin muovisia neppareita, jotka sitten kuitenkin osoittautuivat vähän turhan isoiksi bodyja ajatellen.. Tähän nyt laitoin sitten niitä ja olivat kyllä helpot laittaa! Nepparit tuskin jäävät kuitenkaan laatikkoon pyörimään vaikkeivät alkuperäiseen tarkoitukseensa olleetkaan hyviä..
Hihansuihin olisi kaavan mukaan tullut resorikantti, mutta leikkasin hihat pari senttiä pidempänä ja tein käänteet jotka ompelin suoraompeleella kumilanka alalankana.
Vieläkin kangasta jäi, ainakin pienen paidan etukappaleen verran..

Kaava: Ottobre 1/2015 "Birdie Birdie" 68cm (kaavassa koot 56-92 cm)
Kankaat: kangastukku.com


12 kommenttia:

 1. Hieno tuosta tuli, tosi kiva kangas ja siistit napit :) !

  VastaaPoista
 2. Erittäin ihana ja nappihalkio näyttää todella hyvältä. Onhan maatilan tytöllä oltava traktorimekko:-) Mekossa on sievä malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä näyttää vaikkei ihan oikein mennytkään.. :) Kiitos Kanneli!

   Poista
 3. Tämähän sopii vallan mainiosti pienelle tyttöselle ja värikin on niin keväinen (odotan täällä kuumeisesti milloin ruoho alkaisi pihassa vihertään ;)). Niin suloiset nuo possut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että joku muukin ajattelee tämän sopivan tytölle.. :) Keväisen värinen tämä kyllä onkin. Kiitos Krista!

   Poista
 4. Karoliina P.24.4.2015 14.48

  Niin söpö mekko!! OIkein piristää ku kattoo tuota kuosia=)

  VastaaPoista
 5. Sinä olet niin taivava näissä pienissä vaatteissa :)

  VastaaPoista
 6. Ihana mekko! Sopii pienelle tytölle kuosinkin puolesta täydellisesti. Tämmöiset kuosit ovatkin parhaita, sopivat sekä tytöille että pojille.

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..