keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Mekkotehtailua ja kesäinen hattu

Sain tuossa loppukeväästä vanhoja pöytäliinoja ja verhoja. Yhdestä pyöreästä pöytäliinasta pyydettiin tekemään mekko kolmivuotiaalle, koossa 92 cm. Mielelläänhän minä lupasin. Toiveena oli ihan yksinkertainen, hihaton mekko ja sellaisen tein. Kaavan muokkasin jostakin peruspaitakaavasta, kivasti onnistui. Kuva vääristää kankaan värin ihan totaalisesti. Luonnossa punainen on sellainen ihana, kirkkaan punainen.
Kälyltäni sain samoihin aikoihin lisää kankaita. Tämä yksi oli sellainen, josta olin vuosia ennen oman ompeluelämäni alkua pyytänyt kälyni tekemään pari nuken makuupussia - ja lahjoittanut loput kankaasta hänelle. Nyt sain sen siis takaisin ja sain tuolla edellisen mekon kaavalla tehtyä toisenkin mekon. Tässä helma jäi vain hieman lyhyemmäksi.
Tähän mekkoon sain piilovetskan ommeltua jo melkein piiloon..
Kummastakin kankaasta jäi sen verran, että sain tehdyksi vielä ihan pikkuruiset mekot koossa 62 cm. Eskan opettajien muistamisista jäi vihreää kangasta ja siitäkin tekaisin pikkumekon, koossa 68 cm. Kaikissa mekoissa on vuorina vanhaa lakanaa. Ohkaisemmat on vuoritettu kokonaan, paksummissa vain yläosat. Näihinkin muokkasin kaavat peruspaitakaavasta. Helmassa olisi voinut olla leveyttä himppasen enemmän, mutta seuraaviin sitten..
Kaavat: omia muokkauksia
Kankaat: kierrätettyjä
Vetoketjut: Ullaka

Pikkuneidin lakittaminen noina muutamina hellepäivinä alkoi olla ongelmallista. Mikään muu kuin kypärämyssy ei pysynyt päässä, mutta se taas ei suojannut kasvoja yhtään auringonpaisteelta. Kokeilin omasta juhlamekosta jääneistä kangastilkuista kivan mallista lierihattua ja ompelin väliin leuan alle laitettavan kuminauhan. Ihan summissa, koska neiti oli ommellessani jo nukkumassa. Kuminauha osoittautui sopivan mittaiseksi ja oli osunutkin hyvään kohtaan.. Vaan kyllä tuo neitokainen tämänkin halutessaan pois päästään saa. Minkälaisia lakki- tms. viritelmiä teillä on/on ollut käytössä näin pienillä muruilla?
Kaava: Ottobre 3/2015  "Forget-me-not " hattu 48 (48 - 54)
Kangas: vanha pöytäliina

Aika hyvään vauhtiin olen kangaslaatikoiden tyhjentämisessä päässyt, mutta miksei se silti  näy laatikoissa tyhjänä tilana? :)

20 kommenttia:

 1. Ihanan pirteitä asuja olet muokannut liinoista. Hyvää halvalla. Ihastelen, menneitä ompeluaikoja muistelen! ☺

  VastaaPoista
 2. ihania mekkosia olet tehnyt! Mullakin olis muutama vanha kangas oottelemassa mekoksi pääsyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Vanhoissa kankaissa on sitä jotain! ❤

   Poista
 3. Kauniita mekkoja ja suloinen lierihattu vähintäänkin yhtä suloisen kantajansa päässä :)

  Tytöt kun olivat pieniä, käytin heillä lierihattuja, joihin ompelin leuan alle solmittavat nauhat. Pysyivät päässä hyvin eivätkä saaneet itse kiskottua niitä pois. Toimi paremmin kuin kuminauhalliset versio. Nyt mietin millaisen hatun tekisin vajaa kaksivuotiaalle poikaselle, senkin kun pitäisi olla sellainen, jota ei saisi heti revittyä pois päästä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Voipi olla, että nauhat olisi olleet parempi vaihtoehto.. Täytyypä seuraavaan kokeilla sellaista! Meidän kaksivuotias antaa onneksi lippiksen olla päässä. On niin isojen poikien perään ja katsoo heistä mallia.. :D

   Poista
 4. Ihania mekkoja! Kivaa viikonloppua teille sinne :)

  VastaaPoista
 5. Nämä ovat varmasti kesän iloisimmat mekot -ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😊 Näissä on kyllä aika iloiset kuosit..

   Poista
 6. Ihania mekkoja. Vanhoista verhoista on moneksi. Ei aina tarvitse kangaskauppaan lähteä, kaapeista voi löytyä varsinaisia aarteita.
  Terv. Vuodatuksen Purulaari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Varsinkin toisten kaapeista! :D Kirpparitkin on toisinaan oikeita aarreaittoja..

   Poista
 7. Aivan ihania mekkoja! Ei löyvy kaupasta mittää nuin hienoja :)
  Oon jo pitemmän aikaa aina käyny lukkeen sun blogia, mukavaa ajankulua! terveisin Karoliinan veljen vaimo Riitta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva kuulla että täällä käyt lukemassa! :)

   Poista
 8. Oi mitä värejä! Aivan ihania kesämekkoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä ihanan värikkäitä! :)

   Poista
 9. Tällaisena sateisena päivänä olikin oikein piristävää katsoa näin ihania kesäisiä mekkoja! Tykkään näistä kaikista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että sateet on pian mennyttä... :)
   Kiitos, minäkin tykkään..

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..