sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Rippijuhlien kakut

Lupauduin tekemään kakut lastemme serkkupojan rippijuhlaan. Toiveena kakun sisuksiin oli mansikkamousse ja jokin sen kanssa yhteensopiva maku. Siis valkosuklaa. Kakut piti riittämän noin 80:lle hengelle, joista yhdellä gluteeniton ruokavalio. Yhteistuumin päädyttiin kolmeen kakkuun joista pienin oli 20 hengen gluteeniton kakku.

Mansikkamoussen ohje on peräisin Pullahiireltä ja olen sitä ennenkin kakkujen väliin laittanut, kaksosten synttärikakkuun ja siskoni hääkakkuihinMakean maailman valkosuklaamoussea kokeilin talvella lasten serkun ristiäiskakkuun ja nyt muokkasin ohjetta enemmän omaan makuun sopivaksi.

Koristelun suhteen sain vapaat kädet. Koska sisällä oli mansikkaa ja valkosuklaata, oli koristeluidea mielessäni heti ihan selvä. Mansikat kylläkin tuottivat hieman päänvaivaa, sillä jätin niiden hakemisen juhlapäivän aamuun (että saisin varmasti tuoreita mansikoita!) ja hyvän näköisen rasian sisältä löytyikin seasta todella huonoja mansikoita. Onneksi niitä hyviä oli kuitenkin sen verran että sain kakut koristeltua..
Pohjina on kaksi neliön muotoista 10 munan - ja yksi pyöreä 8 munan gluteeniton sokerikakkupohja, kostutus vaniljamaidolla. Väleissä mansikkamousse ja valkosuklaamousse. Kuorrutukseen riitti juuri ja juuri 6 prk Flora Vispiä.

Alla ohjeet mansikka- ja valkosuklaamousseihin. Nämä annokset riittivät kolmen kakun väliin. (Yhteensä kolmessa kakussa oli välejä 7)..

Mansikkamousse

5 liivatelehteä
500 g mansikoita
6 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl vettä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Soseuta mansikat. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää joukkoon sokerit. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota puristellut liivatteet siihen. Jäähdyttele liivatenestettä hetki ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mansikkasoseen joukkoon. Sekoita mansikkasose tuorejuustoon ja nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria.

Valkosuklaamousse

2 liivatelehteä
400 g valkosuklaata
5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
0,5 dl vettä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä jäähtymään. Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Lisää tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Kiehauta vesi ja sulata hyvin puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan huolella sekoittaen.


10 kommenttia:

  1. Varmasti herkullisia kakkuja, samoin kuin tuo alemman postauksen prinsessakakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on mansikkaa ja valkosuklaata välissä, niin voiko muuta ollakaan kuin herkkua.. :)

      Poista
  2. Upeita kakkuja! Et usko, mutta juuri tulostin tuon Pullahiiren mansikkatäytteen ja teen sitä huomenna kakkujen väliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Aika hauska sattuma! Tämä mansikkamousse on kyllä ihan älyttömän hyvää ja tuosta määrästä riittää isompaankin kakkuun..

      Poista
  3. Mansikkamousse on munkin herkku kakuissa.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  4. Kauniit ja varmasti todella maistuvat kakut!

    VastaaPoista
  5. Todella hienoja kakkuja! :D Valkosuklaa on kyllä hyvä raaka-aine, kun se sopii kaikkien kanssa melkeinpä makupariksi :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos! :) Totta, harvapa raaka-aine valkosuklaan kanssa samaan yltää, lähes minkä vaan makupariksi..

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..