maanantai 13. kesäkuuta 2016

Shortseja

Jos mekkoja, niin myös shortseja olen urakoinut viime viikkoina. Edellisen satsin tein kuivaksi opettelevalle kaksivuotiaalle. Nämä kuivaharjoitukset menivät niin hienosti, että vain kaksi päivää poika pissaili housuihin ja sen jälkeen aamulla laitetut housut on pysyneet iltaan saakka kuivana! Toisin sanoen pienempikin määrä shortseja olisi hänelle riittänyt.. :)
Isommat eivät välttämättä olisi liiemmin shortseja tarvinneet, mutta halusin edelleen saada kangaslaatikoita hieman tyhjennettyä. Niinpä isoimmista kankaanpaloista leikkelin parit shortsit. (Kuvissa myös edellisestä shortsipostauksesta jääneet kaksivuotiaan shortsit.)
Mitä isot edellä, sitä pienet perässä..
Yritin saada pienemmän seisomaan isomman viereen.. :D
Näin kukkaisesta kankaasta en arvannut omille pojille tehdä mutta arvelin näiden kelpaavan kummipojalle. Niin hän kelpuuttikin ne ja sai näin osan synttärilahjastaan vähän förskottina. Hauskanen poika, kun vastaa aina lahjatoivetta kysyttäessä ettei oikein keksi mitään hyödyllistä.. :D Ehkäpä nämä shortsit olivat se lahjan "hyödyllinen" osio ja ensimmäisiä pyöreitään pian juhlivalle keksitään jotain muuta kivaa sitten pakettiin käärittäväksi.
Näistä kuvista näkyykin parhaiten polven muotolaskokset ja taskut.
Kaavat:
pienet shortsit Ottobre 3/2015  "Explorer " pienennetty kokoon 86 cm (92 - 128 cm)   
isompien shortsit Ottobre 3/2016 "Smart & Stylish" bermudat 134 & 140 cm (128 - 170 cm)
Kankaat: omista kätköistä, kierrätettyjä verhoja & pöytäliinoja     


12 kommenttia:

 1. Ompa hyvän näköisiä nämäkin shortsit! Mun pitää vissiin ettiä tuo lehti käsiin kun omatkin pojat tarvii shortseja. Jos ehtis parit niitä jossain välissä hurauttaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä kiva kaava! Kaivahan ihmeessä lehti..

   Poista
 2. Tosi hyvän näköisiä! Shortsit on tahtonut olla samaa pakkopullaa kuin housujen ompelu, mutta nämä näyttää kyllä siltä että ehkä pakko kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, housut ne on mullakin melko pakkopullaa.. Mutta näitä oli kiva tehdä. Kaavan mukaiset takataskut tosin jätin pois..

   Poista
 3. Onpa kivat sortsit kaikki, nämä kaikki sopisivat tyyliltään omankin pojan kaappiin. Mistä tulikin mieleen, että tuollaisille siistimmille kangassortseille olisi tarvetta myös hänellä!

  VastaaPoista
 4. Kivoista kankaista olet kesähousuja ommellut. pirteitä kaikki. Oma hommansa noissa on näprätä, mutta saa siinä työpalkkansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kaupasta saisi helpommalla, mutta sitten se ei olisi enää sama asia.. Tässä saa myös sen tekemisen ilon! :)

   Poista
 5. Hauskoista kankaista on tullut reippaita shortseja. Kukkakuosinen on herkullinen :)

  VastaaPoista
 6. Hyvännäköisiä shortseja kaikki! Kukkakuosi on minustakin ihana, sopii hyvin myös pojalle. Paljonhan noita tuon tyylisiä on ollutkin kaupoissa juuri kukikkaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onhan noita kukkakuoseja kaupoissa paljonkin pojille.. Luulen että nyt kun serkkupojalla on nämä, voisin loppukankaasta saada kaupiteltua jollekin pojista samanlaiset.. :D

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..