perjantai 17. kesäkuuta 2016

Vegaaniset suklaamuffinssit

Uusi aluevaltaus leipomisen saralla, vegaaniset reseptit.. Tyttären synttäreitä juhlitaan huomenna ja  koskapa yhden kummitädin (= siskoni) ruokavalio on vegaani, lähdin kokeilemaan hänelle sopivia muffinsseja. Tämä olikin helppo kokeilu, sillä normi muffinssitaikinaan verrattuna ei eroa juurikaan ollut. Ainut mikä tuotti päänvaivaa oli suklaa.. Kaikissa kaupan laktoosittomissa suklaissa luki tuoteselosteessa saattaa sisältää jäämiä maitoproteiinista, tai jotain sinne päin. Siskoni kuitenkin sanoi käyttäneensä Brunbergin tummaa suklaata itsekin joten sitähän minäkin sitten muffareihin laitoin. En nyt tullut itse maistaneeksi näitä, mutta hyviä kuulemma olivat maistajan mielestä.
Nyt en löytänyt enää sitä blogia mistä ohjeen nappasin, linkitän myöhemmin jos sen vielä löydän..
Vegaaniset suklaamuffinssit
12 kpl

4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
100 g maidotonta tummaa suklaata rouhittuna
3 dl soijamaitoa
1 dl rypsiöljyä

Kuorrute:
1 dl maidotonta margariinia
5 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
3-4 rkl soijamaitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan suklaarouhe, soijamaito ja rypsiöljy. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tee kuorrute sekoittamalla muut aineet sulatettuun margariiniin. Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele esim. suklaarouheella.



9 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Täytyy laittaa tämäkin ohje korvan taakse, kun nuo nuoret neidit on nykyään aikalailla kasvispainotteisia :)

    Mukavaa sunnuntaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa ja nopeaa.. :) Mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  2. Kuulostaa taas niin herkulliselta! Näitä erilaisiin ruokavalioihin/allergioihin sopivia reseptejä tulee aina tallennettua, kun aina niitä löytyy vieraista :). Minusta on kiva tarjota jokaiselle jotain "omaakin".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ruokavalio taitaa kyllä olla yksi helpoimmista toteuttaa leivonnassa.. Ruuanlaitossa saakin sitten enemmän miettiä.. Nämä olisi ollut tosi helppo tehdä myös gluteenittomiksi, ja olisin tehnytkin jos olisi ollut glut. jauhoja enemmän.. Minustakin on mukava että voi tarjota kaikille jotain. Kyllähän kaupastakin saa mutta on itse tehty aina itse tehty..

      Poista
  3. Tosi herkuulisen näköisiä muffinsseja! :) Se on kyllä yllättävän haastavaa leipoa vaikkapa vaan gluteniitonta ja laktoositonta. Jos ei itsellä ole mitään rajoitteita, niin ei sitä tule ajatelleeksi, mitä kaikkea esim. suklaa sisältää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut leipomukset on kyllä haasteellisia.. Joskus se haaste on todella siinä, kun ei itsellä ole rajoitteita, niin ei hoksottimet toimi oikeassa kohtaa.. Tässä ei tosin ollut se, ettenkö olisi tullut ajatelleeksi vaan se, ettei meidän kylän kaupoista saanut kummempaa suklaata.. :)

      Poista
  4. Oli ihania muffinsseja! Piti kirjottaa ohje muistiin jos vaikka itekin joskus innostuis tekemään ;)

    VastaaPoista
  5. Oli ihania muffinsseja! Piti kirjottaa ohje muistiin jos vaikka itekin joskus innostuis tekemään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaseen jäi vielä aika monta.. Kokeile ihmeessä, on kyllä helppoja tehdä! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..