lauantai 1. marraskuuta 2014

Pari kierrätettyä paitaa

Viime viikonloppuna mummulareissulla kävin paikallisella kipparilla. Siskoni kertoi siellä myytävän pieniä kangastilkkuja, ja niiden vuoksi lähdin siellä siis käymään. Löysinkin kasan erikokoisia ja -näköisiä kangastilkkuja jotka on tarkoitus käyttää tilkkupeittoon sitten joskus.. Mulla tuppaa tilkkutöistä tulla vähän tylsiä kun en osaa yhdistellä paloja sikinsokin.. Joten ajattelin että kun on tarpeeksi paljon pieniä paloja niin pakostakin joka pala on erilainen ja peitto vähän mielenkiintoisempi..
 
No niin, mutta samalla reissulla mukaani tarttui kokoa 44/46 oleva tunika jossa oli aivan mielettömän ihana kuosi! Olisin halunnut tehdä tästä jotakin ihan itselleni, mutta kangasta oli kuitenkin hiukan liian vähän järkevän kokoiseen paitaan joten teinkin siitä tytölle paidan. Kun on hyvän kaavan löytänyt ja se on vielä valmiiksi piirrettynä niin miksipä sitä vaihtamaan..? Kaava on sama tuttu Ottobren 1/2014 "Owl Princess", koossa 116 cm.
 
Harmikseni hihojen ja etukappeleen kuviot menee vähän hassusti, olisinpa huomannut leikata hihat edes päinvastoin.. Pääntien ja hihansuiden kanttaukset trikoota, sattui löytymään laatikosta sopivan kokoinen pala..
  Tällainen paita oli ennen.. Helma oli etuosastaan kaksinkertainen.. Yläosa oli myös "kietaisumallinen" enkä oikein osannut alkaa siitä suoraan pienentämään itselle sopivaksi..
 
 
 Tästä innostuneena leikkelin sitten vielä toisenkin, joskus aikoinaan itselle ostamani kirppislöydön palasiksi ja toinenkin tyttönen sai paidan. Kaavana Ottobren 4/2014 "Autumn Forest", koossa 98 cm. Etukappale koostuu kahdesta osasta; alaosa poimutetaan kuminauhalla sopivaksi. Sopivan väristä lankaa ei ollut joten valitsin tarkoituksella selkeästi erottuvan värin.. Oliko sitten onnistunut veto vai ei - en oikein vielä tiedä tykkäänkö.. :)
 



Kuvattava ei ollut aluksi kovinkaan yhteistyöhaluinen:
 
 Mutta lopulta tuli itse pyytämään: äiti ota täältäki, mä otan huikket poiS eeStä! Kaksivuotiaan ponnekkaasti suhahtavilla äSSillä! :)
 
Tälläinen oli tämä paita ennen.. Tytön paitaan käytetty tästä takakappale + hihat..

Jämäkankaista kokeilin sitten vielä tehdä rusettipipon. Seuraavaa rusettipipoa varten olenkin nyt paljon viisaampi :)

 
 Leppoisaa marraskuun alkua kaikille!

4 kommenttia:

  1. Ihania tuunauksia! Kankaat on todella kauniit. Minä tykkään kyllä toisen paidan kanttauslangan väristä. Piposta tuli ihana :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus sitä tekee hyviä löytöjä! :) Tykkään itsekin kankaista paljon. Molemmat paidat on käytössä koko ajan, lähtevät pyykkinarulta suoraan päälle! :) Kiitos Kanneli!

      Poista
  2. Oletkin löytänyt kauniit vaatteet tuunattavaksi, näistä tuli todella hienot! Minusta tuo erivärinen tikkaus sopii loistavasti. Pipokin on hieno, ehtisiköhän tuota rusettipipoa joskus kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! :) Pipon rusettiin saa kätevästi käytettyä pieniä kangaspaloja..

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..