tiistai 18. marraskuuta 2014

Porkkanakääretorttu

Joskus törmäsin tämän tapaiseen kääretorttureseptiin, mutta ohje pääsi hukkumaan. Töissä sitten joskus puhuin sellaisesta porkkanapiirakkamaisesta kääretortusta, ja ennen äitiyslomalle jäämistäni joku ystävällinen työkaveri etsi sellaisen ohjeen minulle.
 
Pari viikkoa sitten kaivoin tuon ohjeen pöytälaatikosta kun jääkaappiin oli jäänyt pieni määrä porkkanaraastetta.. Porkkanapiirakassa tykkään enemmän sulatejuusto- kuin tuorejuustoversiosta, mutta kun kaapissa oli purkki pian vanhenevaa vaniljatuorejuustoa, en viitsinyt kauppaankaan lähteä sulatejuuston vuoksi. Tämä oli melko lailla sellaista kuin kuvittelinkin, mutta kyllä ehdottomasti parempaa tähänkin olisi se sulatejuusto..

Jonkin aikaa tämä resepti odottikin kokeilua, sillä nyt äippäriä on enää pari viikkoa jäljellä.. Huh, mihin se aika oikein katoaa..? Mielessäni puntaroin päivittäin sitä, että lähteäkö töihin heti loman loputtua vai myöhemmin.. Vaaka ei keikahtanut suuntaan eikä toiseen kun tänään kävin moikkaamassa työkavereita..

Alla ohje niin kuin nyt tein. Ohjeen alkuperästä en tiedä muuta kuin että jostakin internetin ihmeellisestä maailmasta se kuitenkin on.. Ja tämä oli siitä kummallinen kääris, että pinta ei repeillyt yhtään niin kuin mulla tavallisesti tekee..

 
Porkkanakääretorttu

3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl porkkanaraastetta
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
100 g voita
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuori ja raasta porkkana. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Käännä torttupohja toisen, sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi. Anna levyn jäähtyä kunnolla. Sekoita pehmeä voi, tuorejuusto ja sokerit sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä täyte tasaisesti kääretorttupohjalle. Kääri pohja tiiviisti rullalle. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpäs herkulliselta:) Tätä voisi kokeilla seuraavan kerran, kun tekee porkkanakakkua mieli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla! :) Kiitos kommentista!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..