keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Virkattuja tiskirättejä

Ystäväni täyttää tänään vuosia - yhtä paljon kuin minä reilu puoli vuotta sitten.. :) Kyselin hyvissä ajoin häneltä lempivärejä ja vastaukseksi sain että "valkoinen, harmaa, keltanen.. ja tavallaan tykkään melkein kaikista väreistä". Minä sitten metsästin pitkin Poria bambulankaa, ja kun kiireessä yritin sitä tiettyä löytää niin eihän sitä tietenkään mistään löytynyt.. Koitinpa sitten googlata mistä täältä päin voisi bambulankaa saada, mutta loppujen lopuksi tilasin lankoja Käsityöpuoti Silmu&Solmu:sta, koska löysin sieltä yhtä toistakin lankaa joka myös on täkäläisistä kaupoista loppu.. Niistä langoista tuotoksia sitten joskus myöhemmin, kun saan tosissani ryhdyttyä tontun puuhiin. :)
 
No niin, langat siis saapuivat melko nopeasti ja pääsin virkkauspuuhiin.. Ensin virkkasin keltaisen tiskirätin omalla mallilla, mutta se oli niin hidasta että etsin vähän nopeammin valmistuvan mallin. Se löytyi Prinsessajuttu-blogista. Harmaa ja valkoinen rätti syntyivät sitten tuolla mallilla. Ja sitten minun olisi pitänyt päättää minkä näistä nyt sitten ystävälleni lähetän.. Enpä osannut päättää, joten lähetin kaikki kolme! :)
 
 Kaikki rätit olivat hiukan eri kokoisia kun kokeilin tehdä eri silmukkamäärillä. Keltainen on pienin, harmaa isoin. Rätteihin kului lankaa 24 - 29g.. Lankana Blend Bamboo (70% bambu, 30% puuvilla), virkkuukoukku 3 (suositus 3 - 3,5).. Pesu 40 asteessa..


Tilasin samalla myös turkoosia lankaa josta tein anopille tiskirätin, hän kun juhlii samoin tänään syntymäpäiviään. Turkoosi lanka on Novitan Bambua (50% bambuviskoosi, 50% puuvilla), koukkusuositus 3,5 ja tämän saa pestä 60 asteessa..
 
Ja kun lankoja kerran jäi, pitihän sitä itsellekin tiskirätti saada. Keltaisen rätin nirkkoreunus jäi vähän vajaaksi kun lanka loppui kesken, mutta en kuitenkaan jatkanut toisella värillä.. (Keltaisen rätin alla oleva turkoosi on sama anopin rätti kuin ylläolevassa kuvassa, väri on todellisempi tuossa ylläolevassa kuvassa..)
 
Seuraavaan rättiin koitin upottaa kaikkia jäljellä olevia lankoja. Tähän sain kerrankin tehtyä ihan sekalaisia raitoja, kun yleensä huomaan että noudatan jotakin tiettyä kaavaa raidoissa.. Turkoosia piti tulla vielä kolmas raita, mutta purinkin sen pois kun rätti alkoi muistuttaa suorakaidetta..
 

Ja vihoviimeiseen rättiin sain sitten käytettyä kaikki loput langat ja sen tein tarkoituksella tasaisilla raidoilla. Tämä on kuvattu illan pimeydessä joten kuva on vähän onneton.. Seitsemän tiskirättiä vajaassa viikossa - meinaa vähän ranteessa tuntua.. On kai pakko pitää vähän taukoa vaikka ne joululahjavirkkaukset vähän houkuttaakin.. :)
 
 

Ja lopuksi täytyy todeta että hyvin pyyhkii! :)



6 kommenttia:

  1. Nuo tiskirätit on kivoja ja nopeita projekteja, muistinpa juuri, että minullakin on yksi tuolla vain päättelyä vailla :) Kiva, kun muistat ystävää ja anoppia noin ihanalla lahjalla! Itsekin tilasin Silmusta ja Solmusta yhden härvelin ihan lähiaikoina, oli kyllä nopea palvelu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeita on ja ennenkaikkea kivoja projekteja! :) Päättely onkin se ei-niin-kiva osio.. Minusta on mukavaa muistaa jollakin itse tehdyllä.. Kiitos Krista!

      Poista
  2. Oletpa ollut tosi ahkera:) Kauniita rättejä olet tehnyt. Nuo on kyllä ihania lahjaideoita. Kyllä ystäväsi on onnellinen kun saa noin monta liinaa käyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se tuntuu että on ahkeroinut; flunssaisena veti toisen puolen niin jumiin että päätä ei saa nyt kunnolla käännettyä.. Näitä olisi ihana tehdä enemmänkin vaikkapa joululahjoiksi, mutta olisi pitänyt löytää tämä idea paljon aikaisemmin että ehtisi. Ensi vuonna sitten! :) Kiitos Kanneli!

      Poista
  3. Kauniit rätit, ihanat reunat ja värit. Minäkin virkkasin viime jouluna näitä jouluviemisiksi. Kaikkien kotona en ole nähnyt niitä käytössä, mutta jokaisella onkin oma makunsa näissä siivouspuuhissa ja välineissä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on harmi jos näitä kaapissa aletaan säilöä, mutta makunsa kullakin.. Kiitos Hanna Mi!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..