sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Virkattuja mattoja

Aloitellaan vuoden käsityöt keskeneräisellä työllä.. Joululoman aikana sain melkein valmiiksi kaksi virkattua mattoa. Toinen on kyllä kokonaan valmis mutta toisesta (turkoosista, alimmainen kuva) jäi viimeiset viisi pylväsryhmää virkkaamatta sillä kude loppui kesken.. Täytyy etsiskellä kirppikseltä jokin sopivan värinen vaate jonka malttaa leikata kuteeksi jotta saan toisenkin tehtyä loppuun.. :) Mallina näissä on sama Lankavan Juhannusruusu kuin aiemmin tekemässäni matossa. Tein ohjeen mukaan kerrokset 1-14, sen jälkeen mukaellen kerrokset 18 ja 21. Valkoista kudetta jäi vielä sen verran, että saan virkattua vielä vessaan pikkumaton. Mutta sitä varten täytyy kyllä jo vaihtaa mallia! :)
Pikkuisen vielä...
 
Ompelukoneet ovat saaneet pölyttyä rauhassa siitä saakka kun sain joululahjaompelukset valmiiksi. Yhtä projektia varten olen leikellyt jo palojakin valmiiksi, mutta jotenkin en vain tahdo päästä käyntiin ompelujen suhteen.. Yritän kuitenkin pikkuhiljaa saada projektin loputkin palat leikellyksi ja vain istua ompelemaan - jospa sitä sillä tavalla itseään potkimalla löytäisi taas uudelleen sen innostuksen..

8 kommenttia:

 1. Voi kun on nyt upeita mattoja blogeissa liikkeellä :). Ihanat värit näissäkin, pidän peukut pystyssä että löydät materiaalia turkoosiin mattoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden tekemiseen jää kyllä helposti koukkuun.. :) Eiköhän sopivaa matskua ennen pitkää löydy! Kiitos Krista! :)

   Poista
 2. Ihanat matot! Turkoosi ja valkoinen ovat yksiä lempivärejäni. Tuo on kyllä aina yhtä harmittavaa, kun jokin lanka tai kude jää ihan pikkuisen vajaaksi. Toivottavasti löydät turkoosiin matskun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat matot ovat pojille yläkertaan. He olisivat kelpuuttaneet vaikka olisin tehnyt puuttuvan pätkän valkoisella, mutta itse en tietenkään moiseen voinut suostua.. :) Jos löydän kudetta tai vaatteen jossa väri on edes suunnilleen sinne päin, olen tyytyväinen. Ja eiköhän se löydy, ei ole onneksi mikään kovin erikoinen väri.. :) Kiitos Hanna Mi! :)

   Poista
 3. Voi kun pidänkin näistä matoista! Niistä minä omaan kotiini vain haaveilen ;) Makuuhuoneisiin olisi niin kiva laittaa tuollaisia keveitä mattoja, jotka ei vie niin kauheasti tilaa ja on kätevä pöläyttää. Toivottavasti jostain löytyy sopivan värinen vaate turkoosiin mattoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä olisikin kiva tehdä monissa eri väreissä.. :) Kiitos Kanneli! :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..