maanantai 16. maaliskuuta 2015

Täytekakkuja kolmekymppisille

No niin, tämän kuukauden kolmannet ja viimeiset synttärijuhlat on takana päin! Paremman puoliskoni sekä hänen kaksoisveljensä kuusikymppisiä (30+30=60) juhlittiin menneenä viikonloppuna. Vuokrasimme naapurikunnasta leirikeskuksen kokonaiseksi viikonlopuksi ja vietimme synttäreiden ohella mukavan viikonlopun miehen sisarukset perheineen. Kakut sain minä huolekseni. "Pääkakun" tein sellaiseksi että tuo puolisokin sitä pystyi syömään ja muihin sain luvan laittaa sisuksiin ihan mitä vain. Pätkismoussekakku tuli siis ensimmäisestä ja muihin neljään kakkuun laitoin ihan vain kermaa ja vadelmahilloa. Ja niihin keittelin päälle vielä kinuskia. Aikaahan näihin sain menemään ihan hurjasti. Yllätyin kyllä kuinka kauan kakkujen täyttämiseen meni, vaikka sainkin yhden reippaan kinuskinkeittäjän hetkeksi avukseni (kiitokset vain Lotalle).. Pohjat olin tehnyt jo kotona valmiiksi, tätä Tarun huippuhyvää ohjetta käyttäen. Tein kolme kahdeksan munan pohjaa ja kaksi kuuden munan pohjaa. Yksi kokonainen kakku jäi yli, sillä melko suuri osa lauantai-illaksi kutsutuista vieraista ei päässytkään paikalle. Sainpa sitten vietyä töihinkin vähän tuliaisia.. :)
Kakun koristeet on kokonaisuudessaan sokerimassaa. Tummimmat ruusut on valmiista ruskeasta sokerimassasta, vaaleampiin on sekoitettu osaksi valkoista sokerimassaa. Ensimmäistä kertaa olen tyytyväinen ruusuihin, voi sanoa ruusujen näyttävän suurinpiirtein  ruusuilta! :) Tuo ruskea massa oli jotenkin paljon parempaa käsiteltävyydeltään kuin valkoinen ja ruusuja oli helppo muotoilla. Sivuprofiilikuvaa leikatusta kakusta ei nyt tullut otettua, mutta melko paksut kerrokset pätkismoussea tuli kahteen väliin. Pätkismoussen ohjeen otin Marsispossun blogista, mutta muokkasin aineiden määriä hiukan. Alla ohje niin kuin minä tein:
Pätkismousse
 
250 g Mascarpone-juustoa
4 dl vispikermaa
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2½ pss Pätkiksiä
30 g maitosuklaata
2 liivatetta
2 rkl vettä
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sulata pätkikset ja suklaa kuumavesihauteessa. Lisää mascarponejuuston sekaan sokerit. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juustoseoksen joukkoon. Lisää suklaamassa ja lopuksi kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.
 
***
Loput neljä kakkua olivat sitten kinuskikakkuja vadelmahillo ja kermatäytteellä. Yhden kakuista tein kokonaan laktoosittomaksi, muut olivat vähälaktoosisia. Laktoositon kakku sai koristeekseen kolme marsipaaniruusua, mutta muihin kakkuihin en laittanut mitään koristeita paitsi sokerihelmiä. Kaikki onnistuivat hyvin, yhdenkään kakun kinuski ei ollut liian kovaa. :)
Tämä oli mukava harjoitus, sillä lupauduin tekemään tulevana kesänä siskolleni hääkakut. Niihin kakkuihin toivottiin sisuksiin mansikkaa jossain muodossa, joten kaksosten ensi kuussa oleville synttäreille taidan tehdä kokeilumielessä mansikkatäytteisen kakun..
 
Nyt en kyllä hetkeen leivo yhtikäs mitään, niin paljon on tullut viimeisen kolmen viikon aikana leivottua! :) Jospa sitä taas ehtisi jossain välissä istumaan alas ompelukoneen ääreen..


4 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä kakkuja! Nam! :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita ja herkullisen näköisiä kakkuja! Tuo pätkismousse on varmasti hyvää, laitan taas muistiin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää se onkin, kokeile ihmeessä! :) Kiitos Hanna Mi!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..