tiistai 7. huhtikuuta 2015

Sitruunainen hyydykekakku

Tarun Taikakakut -blogissa tehtiin jokin aika sitten ihanan kuuloista sitruuna-vaniljahyydykekakkua. Pitihän minunkin pääsiäisenä sitä kokeilla kun kyläkutsu saatiin. Olin jotakin muuta varten varannut yhden sitruunan ja toisesta kokeilusta oli jo aikaisemmin jäänyt jääkaappiin ylimääräiseksi Mascarponejuusto. Kun vielä rahkaa ja keksejäkin sattui olemaan kaapissa, niin eihän tätä voinut olla kokeilematta vaan pitihän se sitruuna uhrata tähän.. Joitakin muutoksia ohjeeseen tein, sillä kaapissa oleva rahka oli maustamatonta. Laitoin sitten vaniljasokeria vähän reilummin. Tai oikeastaan niin paljon kuin sitä oli.. Enemmänkin olisin laittanut jos olisi ollut, mutta kun senkin piti mennä kesken kaiken loppumaan.. Vähän kirpakkaa kakku oli, mutta niinhän sitruunainen saa ollakin.. Vaniljan makua ei tässä siis sattuneesta syystä juurikaan ollut, joten nimesin kakkuni vähän eritavalla.. Sitruunani oli tosi mehukas, sillä sain siitä yhdestä ainokaisesta sitruunasta puristettua tarvittavan määrän mehua. Koristeeksi sitruunaa ei sitten enää jäänytkään, joten kermapursotukset vihreän värisokerin kanssa saivat nyt riittää.. Alussa olevan linkin takaa löytyy Tarun alkuperäinen ohje, alla oleva on minun muokkaamani ohje:
Sitruunainen hyydykekakku
 
Pohja:
200 g LU Bastonge-keksejä
80 g voita
 
Täyte:
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria (enemmänkin voi laittaa)
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
300 g maustamatonta rahkaa
1 dl sitruunan mehua (1-2 sitruunaa)
1 sitruunan raastettu kuori
 
Murskaa keksit ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
 
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, rahka, sitruunankuori ja puolet mehusta. Tarkista maku, lisää tarvittaessa hieman sokeria. Kiehauta loput sitruunan mehusta ja liota pehmenneet ja puristellut liivatelehdet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.


6 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen ja näköinen kakku! Rakastan sitruunaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruuna sopii kyllä moneen, niin hyydytettäviin kuin paistettuihinkin! Kiitos Vaateviidakon Pirjo!

      Poista
  2. Kiva kun ohjeesta oli iloa :) Ihanaa herkkua!

    VastaaPoista
  3. 'Taikina Taivaasta' tupsahdin tänne Ü
    Mahdollisesti, mutta ei ihan varmasti, tämä on ensimmäinen vierailuni täällä.
    Ihania ruusumekkoja, taidokkaita pursotuksia !
    Terkuin nami-hiiri
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tupsahdit! :) Kiitos kommentoinnista nami-hiiri!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..