torstai 31. maaliskuuta 2016

Mustaa ja valkoista - vastavärejä

Maaliskuussa HommaHuoneen värihaaste jatkaa teemalla vastavärit. Olen onnistunut peruskoulun kuvistuntien jälkeen täydellisesti unohtamaan vastavärien olemassaolon. Mustavalkoinen on tietenkin tutuin vastaväreistä, mutta olipa mielenkiintoista tutustua myös muihin vastakkaisväreihin.. Mustavalkoinen on väripari, jota meidän perheessä vähemmän löytyy samasta vaatekappaleesta. Ei sillä, ettenkö tykkäisi kyseisestä yhdistelmästä, mutta mustavalkoisessa vaatteessa valkoinen osuus alkaa hyvin nopeasti näyttämään harmaalta. En oikein tiedä, miten sellaisia vaatteita tulisi pestä ja niinpä yritän mahdollisuuksien mukaan vältellä mustavalkoisia vaatteita. Joskus tulee tehtyä silti poikkeuksia.. Pelkkää mustaa sen sijaan löytyy omasta vaatekaapistani jonkin verran.

Eskaritytön kylästelytalvitakki oli käynyt pieneksi. Uutta piti siis joko lähteä ostamaan tai tekemään. Ennen joulua lahjoituksena saamani kangaskasat vetivät kuitenkin enemmän puoleensa. Kasasta löytyi kaksi samanlaista palaa villakankaan tyyppistä kangasta, joista sain hyvin leikattua palat huputtomaan takkiin. Yleisilmeeltään takki näyttää mielestäni harmaalta, mutta on kyllä mustavalkoinen. Kaikki muutkin takin tarvikkeet löytyivät kotoa valmiiksi.
Tein sekä etu- että takakappaleelle poikittaisen leikkauksen ja väljemmät alaosat poimutin yläosaan sopivaksi. Kauluksen piirsin ihan summissa ja ihmeen hyvä tuli.
Tyttöjen edellisiin talvitakkeihin en tehnyt taskuja ja nyt halusin tehdä nekin. Ei kuitenkaan edelleenkään mitään monimutkaista vaan pienet summissa leikatut taskut päälle ommellen. Jotain jujua kuitenkin halusin ja keksin kiinnittää mustasta pellavasekoitteesta tehdyt rusetit taskun yläreunaan. Tykkään! 
Näistä lahjoituksina saaduista kankaista on kiva tehdä kokeiluja, kun ei tarvitse pelätä rahojen menevän hukkaan jos kokeilu ei ihan nappiin menisikään. Ja ehkäpä ne parhaat onnistumiset tuleekin juuri silloin, kun rohkeasti uskaltaa lähteä kokeilemaan, muokkaamaan ja soveltamaan. Kasvunvaraa halusin sen verran, että takki menisi ensi talvenakin. Mutta helmaan tuli pituutta kyllä sen verran paljon, että taitaa riittää vaikka kahdeksi talveksi..

Olen tehnyt tällä kaavalla aiemminkin takkeja. En muista miten niissä muissa, mutta tässä tuo kädentien alue tuntui kovin ahtaalta ja siitä tämä taitaakin ensimmäisenä pieneksi jäädä. Jostain syystä en nyt ole saanut aikaiseksi kuvata takkia tyttären päällä joten näillä mennään..

Kaava: Ottobre 6/2011  "Tinttiina" tikkitakki 122 cm  (86 - 122 cm) 
Kankaat: päällikangas saatu, tikkivuori Mäntykorpi & Kumpp.
Vetoketju: saatu

Sitten siskolle tekemäni takki. Se on melkein kopio omasta takistani. Koko on numeroa pienempi. En onnistunut muokkaamaan kaavaa ihan samalla tavalla kuin omaani, siksipä tässä helman pituus jäi vähän lyhyemmäksi.. Ja taskut on erilaiset. Onnistuin kohdentamaan kuvion niin, että ainakin kaukaa katsoen taskut on melko huomaamattomat.. Takissa on siis huppukin, mutta yksikään kuva jossa huppu näkyi, ei ollut oikein onnistunut..
Kaava: Suuri Käsityölehti 3/2010 Sadetakki 36
Kankaat: päällikangas  (verho) Ellos, tikkivuori Mäntykorpi & kumpp.
Vetoketju: Eurokangas

366 SikSak-peittoon virkkasin mustavalkoisen lisäksi yhden vastaväriparin, sinisen ja oranssin.

22 kommenttia:

 1. Ihana kylästelytakki. <3
  Kaunis kangas ja malli. Vastaväreissä on voimaa, joskin valkomusta haastaa pyykkäjän. Onneksi tuota takkia ei tarvitse kovin usein pestä! Toivottavasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pienempi takki tulee todennäköisesti tarvitsemaan pyykkäystä hieman isompaa useammin.. Mutta noin "harmaan" näköisenä ei varmaankaan pesussa kummene.. Oman muva-takkini pesin juuri tänään ekaa kertaa (esipesun jälkeen) ja musta taisi ehkä aavistuksen harmaantua. Ei onneksi niin paljoa että sitä tuskin kukaan muu huomaa.. :)

   Poista
 2. Niin suloinen tuo pikkuneisin takki ♥! Ja hieno tuo toinenkin :)

  VastaaPoista
 3. Tuo pikkutytön takki on niin suloinen, rusetit taskunsuussa ovat varsin söpöt. Kyllä tuolla takilla kelpaa kyläillä, kerää varmasti ihailuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin taskunsuista tuli söpöt. :)

   Poista
 4. Tuo tytön takki on siis ihan täydellinen! Aivan hurmaava rusetteineen! Tykkään tosi paljon tuosta kukon jalka- vai kukon askel-kankaasta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! <3 Kankaan nimeä en tiedä ,mutta voi vaikka ollakin jokin sellainen.. :)

   Poista
 5. Upea pienen tytön takki!! Ihanat nuo rusetti taskut! On toinenkin takki hieno :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana takki!! Rusettitaskut ovat hurmaavat <3

  VastaaPoista
 7. Todella söpö takki rusettitaskuineen ❤ ! Siskollesi tekemä näyttää myös hyvältä, kivan mallinen, siisti ja rento. Tosi monikäyttöinen takki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Siskon takki on kolmas samalla kaavalla. Olen tykännyt kaavasta, takki on väljä. Mutta ehkä olisi kiva seuraavaksi kokeilla jotakin toista kaavaa.. :)

   Poista
 8. Oi, mitä kauniita takkiompeluja siellä on syntynyt! Neidin takki on mitä suloisin, hyvä idea nuo rusettitaskut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Takkiompelut on kivoja! :) Itse tarvitsisin kevääksi sellaisen vähän paremman takin, mutta täytyisi ensin löytää kaava ja kankaat.. Taitaa kevät mennä niin vauhdilla että ehdinköhän.. :)

   Poista
 9. Ompa nätti pyhätakki!

  Ja taitavaa työtä myös siskollesi tekemä!

  VastaaPoista
 10. Oi, miten ihana kylästelytakki ♥
  Aurinkoa teidän viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aurinkoista viikkoa sinnekin!

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..