perjantai 18. maaliskuuta 2016

Pätkisfudge

Mieheni täytti vuosia. Ajattelin ostaa lahjaksi paistinpannun, hän kun ei yhtään tykännyt ainoasta paistinpannustamme. Hän osti minulle ystävänpäivälahjaksi kaksi paistinpannua. Yhtenä iltana kuulin että olisi tarvetta kuulokkeille. Mutta en ehtinyt, sillä hän ehti nekin hankkia ennen.. No, vapaapäivä sitten, sitä hän ei ainakaan voi ennen synttäreitä ostaa..

 Miehen syntymäpäivänä huomasin yhtäkkiä olevani kolmen nuorimman kanssa nelistään kotona ja hekin kaikki nukkuivat! Sekin lahja meni vähän päälaelleen kun vapaapäivän sainkin minä! :D Illaksi mies sentään toi isommat kotiin ja sai pitää ylimääräisen vapaailtansa.

Koska kahtena edellisenä viikonloppuna meillä syötiin täytekakkua ja koska pohjien paiston kanssa oli pientä ongelmaa, ilmoitin jo hyvissä ajoin miehelle, että täytekakkua et sitten tule saamaan.. Minttu on mieheni herkkua ja fudge niin helppoa tehdä joten pätkisfudgea kokeilin. Ja hyvää oli!
Ohje on Suklaapossulta.
Pätkisfudge

300 g tummaa suklaata (50%)
280 g (2 pss) Pätkiksiä
1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)

Kaada kattilaan kondensoitu maito ja pilko sekaan suklaat. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen niin kauan kunnes suklaat on sulaneet. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun n. 20 x 20 cm vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunniksi, mieluiten yön yli. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.

10 kommenttia:

  1. Oi, pitääpä joskus kokeilla, vaikutta helpolta ja hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! On ihan huippu helppoja ja yhtä hyviäkin! :)

      Poista
  2. Minä olen kanssa käytännöllisten lahjojen ystävä. Jotkuhan jopa suuttuvat, jos saavat paistinpannun tms. käytännöllisen asian lahjaksi. Tämä on kyllä hyvä ja muuntautumiskykyinen ohje. Kondensoitu maito on huipputuote! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarpeeseen tuleva lahja on kyllä minusta sata kertaa järkevämpi kuin joku turhake.. Vaikka kyllä sitä niitä turhakkeitakin on saattanut joskus tulla antaneeksi.. Totta ,tätä ohjetta on kyllä helppo muokata jokaisen makuun sopivaksi.. Samaa mieltä kondensoidusta maidosta! :)

      Poista
  3. Oi, nam! Fudget ovat kyllä liian hyviä! Tätä ohjetta täytyykin joskus testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne on.. :) Kokeile ihmeessä, ja Suklaapossulta löytyy vaikka kuinka paljon muitakin fudge-ohjeita: http://suklaapossu.blogspot.fi/search/label/Karkit

      Poista
  4. Voih, herkkua! Tätä on testattava!
    Onpa ollut haasteellinen lahjan hankinta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Tällä kertaa oli kyllä lahjan hankinnassa haastetta kerrakseen.. :)

      Poista
  5. Minä kun ajattelin, että nyt saa riittää herkut, niin eikös täällä tullut vastaan sellainen resepti, että iskee minun makunystyröihin! Kiitoksia vinkistä, tämän täytyy olla hyvää. Lahjojen hankkiminen on joskus haastavaa. Meillä helpottaa se, että molemmat laatii aina jonkinlaisen listan toiveistaan. Siitä on aika helppoa napata sopiva lahjaidea. Toki joskus tulee hankittua jotain muutakin, jos tulee mieleen jokin hyvä idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niin minullekin monesti käy! :) Ja on kyllä hyvää.. Lahjalista onkin kiva idea.. Itse yritän aina kuunnella synttäreiden ja joulun lähestyessä "sillä korvalla", tai sitten suoraa kysymällä.. Jos ideoita ja toiveita ei ole ollut, vapaapäivä on ollut hyvä ja mielellään vastaanotettu lahja! :) Minun lahjatoiveeni on jo vuosia ollut saada kaksi keittiön kaapinovea paikoilleen jotka väärien saranoiden vuoksi jäivät laittamatta keittiörempan yhteydessä.. Täytyyköhän kolmikymppisiksi asentaa ne ovet itse! ;)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..