tiistai 21. kesäkuuta 2016

Tyttövauvalle

Tämän suloisen kankaan sain viime jouluna lahjoituksena. Vain pieniä paloja siitä raaskin aluksi käyttää kun mietin mitä siitä tekisin. Kun ystäväni kertoi odottavansa neljän pojan jälkeen ensimmäistä tyttöä, tiesin heti mitä kankaasta syntyisi. Jotakin tyttömäistä, kun äitinsä kumminkin pukee hänet muuten isoveljien vanhoihin vaatteisiin.. :D

Silloisessa uusimmassa Suuri Käsityölehdessä oli kivan oloinen kaava jonka mukaan mekkosen tein. Tuntuu vaan tämänkin lehden kaavat olevan melko leveää sorttia, ainakin lastenvaatteiden osalta.. Mekko mahtui meidän 9kk ikäiselle, 74 kokoisia vaatteita käyttävälle neidille hyvin.. Hihat tosin olivat hänelle sellaiset 3/4 -mittaiset.. No, ehkä tämä on sitten hyvin pitkäikäinen mekkonen.
Kaava: Suuri Käsityölehti 3/2016: 17 Mekko 62/68 cm (50 - 98 cm)
Kangas: saatu
Vetoketju: Eurokangas

Viikko sitten, tyttösen syntymäpäivän iltana minä innostuin taas kaivelemaan tilkkulaatikoita. Ja surautin nopeasti pikkuisen mekko-leggarisetin. Ei ole leggareiden, mekon ja resorin keltaiset ihan samaa sävyä keskenään, mutta sopii mielestäni silti ihan kivasti setiksi. Mekon kangas on oman mekkoni (postaus odottaa vielä kuvia!) jämistä, leggareihin löytyi sopivan kokoinen pätkä tilkkulaatikosta.
 
Kaavat:
Ottobre 4/2014  "Playful Kitty" 62 cm (56 - 92 cm)
Ottobre 3/2014  "Giant Apple" trikoomekko 62 cm (62 - 104 cm)
Kankaat: tilkkulaatikon kätköistä

Eilen kävin uutta pikkuista katsomassa ja vielä sujautin pakettiin mukaan pari postausta aiemmin nähdyn punaisen mekkosen.
Eipä minun tavallisesti uusille vauvoille näin paljon tule ommeltua. Pieni "selitys" lienee paikallaan... Itse sain aikoinaan ystäväni lailla neljän pojan jälkeen ensimmäisen tytön. Minä kylläkin luulin silloin odottavani poikaa, kun raskaus ei ollut sen erilaisempi kuin aikaisemmatkaan eikä neiti halunnut ultraajalle sukupuoltaan näyttää. Ja niihin poikien vanhoihin vaatteisiinhan sitä itsekin tuli aluksi tyttöä puettua, ennen kuin niitä tyttömäisempiä vaatteita alkoi kertymään. :)

17 kommenttia:

 1. Ihanat vaatteet tyttövauvalle! Tuo mekko on aivan ihana! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat vaatteet tyttövauvalle! Tuo mekko on aivan ihana! :)

  VastaaPoista
 3. Suloisia kaikki vaatteet, mutta erityisesti tuo ekan kuvan mekko <3! Niin hempeän romanttinen ja sievä :). Varmasti neljän pojan jälkeen on hieman erilaista saada tyttövauva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ihan samaa mieltä! :) Ruusukuosit on vaan niin älyttömän suloisia ja tämä on jotenkin erityisen herkkä ja ihana! ❤

   Poista
 4. Oi kuinka söpöisiä, tuollainen paketti ilahduttaa varmasti saajaansa ♥ Miunkin suosikki on on tuo ruusuinen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mieluisa setti tuntui olevan.. :)

   Poista
 5. Ihana ruusuinen ajatus. 🌹
  Minäkin ymmärrän tuon jutun tosi hyvin viiden pojan jälkeen tytön saaneena! 😍
  Sinä muistat aina sdämellisesti omilla kättesi töillä kaikkia. Ihailen!😚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ❤ En minä sentään ihan aina itse tehdyillä lahjoilla muista, enkä suinkaan kaikkia.. ;)

   Poista
 6. Tosi ihania vaatteita kaikki! Mekko on niin kaunis ja leggarisetti tosi söpönen :D

  VastaaPoista
 7. Ihania, ruusukuosinen mekko on herttainen. Tämä taitaa päteä molemmin päin, kolmen tytön omaavana on kiva joskus ommella jotain vähän poikamaisempaakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta.. Ihan varmasti tämä pätee myös toisinpäin! Vaihtelu virkistää.. :)

   Poista
 8. Ihastuttavia ompeluita, pikkuinen ruusumekko on kyllä jotain niin suloista etten ole vähään aikaan törmännyt :). Ihana oli myös ajatus näiden ompelujen takana! Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Krista! :) Hyvää Juhannusta myös sinulle!

   Poista
 9. Ihania vaatteita olet ommellut :) Tuo ruusumekko on niin suloinen!

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..