sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Varamekko / suunnitelma B

Mekkotehdas aikuisille -kirjan ilmestyttyä viime kesänä (vai keväänä?) ja aikani sitä kirjastosta jonotettuani sain sen vihdoin käsiini. Silloin kokeilin kirjan malleista Hilmaa tunikamittaisena. Pitkien varausjonojen vuoksi en saanut lainaa silloin uusittua ja niinpä vain häthätää piirustelin muutamia kaavoja viime syksyä varten talteen ja palautin kirjan..

Tänä keväänä sitten löysin nuo kaavat kaapin perältä ja aloin vähän googlettelemaan, jotta minkäslaisiin mekkoihin sitä olikaan tullut kaavat piirrettyä.. Aino näytti olemassa olevista vaihtoehdoista kivoimmalta ja sitä lähdin kokeilemaan Eurokankaan palaosastolta löytyneestä puuvillakankaasta. Edellisen itselle tekemäni mekon kanssa oli loppuun asti pientä jännitystä ilmassa, mahtuisiko mekko päälleni niihin juhliin, joihin sen olin ommellut. Siksipä tein tämän (vara)mekon heti sen edellisen perään, että minulla varmasti olisi juhliin jotakin päälle laitettavaa..
Hihat jätin kokonaan pois ja jouduin kaventamaan mekkoa vähän sieltä ja täältä ja tuolta. Etu- ja takakappaleelle tein vielä päälle päin pienet sisäänotot kun en viitsinyt siinä vaiheessa enää koko mekkoa purkaa..
Vetoketjun kanssa sain taas tapella. Ilmeisesti koneessani ei piilovetoketjun paininjalkaa ole, joten eipä ole tämä vetska piiloa nähnytkään.. Ilman vyötä en mekkoa oikein osaa käyttää, se kun on melko leveä yhä vieläkin kaikesta kaventelusta huolimatta. Taskujen vuoksi en enempää voinut kaventaa ilman niiden purkamista ja kun olin ne siihen mennessä jo kertaalleen purkanut  pienen ajatusvirheen vuoksi.. Taskut on kyllä ehdottomasti mekon isoin plussa! Erään toisen bloggaajan sanoja lainatakseni, miksei kaikissa mekoissa ole taskuja? 
Kaava: Mekkotehdas aikuisille  "Aino" 38
Kankaat: päällikangas Eurokangas, vuorikangas vanhasta lakanasta
Vetoketju: Eurokangas

Muutamia kuukausia taaksepäin tuli mittariini kolmannet pyöreät. Sain ystävältäni lahjaksi lahjakortin Eurokankaaseen, kehotuksena ommella itselleni jotakin kivaa..
 Kiva mekko tästä tulikin, kumpa tänä kesänä olisi mekoille paljon käyttöä..
Kiitos S ihanasta lahjasta! <3

24 kommenttia:

 1. Kaunis on tämäkin mekko! Mulla on vielä kaikki mekkomallit kokeilematta kyseisestä kirjasta, vaikka sen omaksikin sain. Ei vaan oo ollu aikaa eikä ehkä intoakaan kokeilla ommella itselle. Ehkä vielä joskus :)

  Paljon onnea kolmenkympin täyttymisestä! Minä vietin omiani kolme vuotta sitten, joten saman vuosikymmenen "nuoria" ollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Kivan näköisiä mekkoja kirjassa kyllä on. Tämä on toinen Mekkotehdas-mekkoni ja muokkausta on vaatineet molemmat kokeiluni.. Tarkistusmittauksia kannattaa siis tehdä..

   Poista
 2. Oooh, tääkin on aivan ihana mekko <3 Niin kesäinen! Nuo pääntielaskokset näyttää ihan kuuluvan mekkoon, ei olisi kyllä kuvista arvannut, että ne on tehty väljyyttä vähentämään. Milloinkohan sitä saisi itekkin aikaiseksi ommella eka oma mekkotehdas mekko. Tai yksi kaava sieltä olisi jo piirretty, mutta kun ei kerkeä edes tytöille kesämekkoja valmiiksi ommella...:O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Harmi vain, että taas tuli näin kylmää, hrrr.. Onpa sinulla siellä muutakin käsityötä kuin ompelut. <3 Minusta tuntuu että vasta ihan viime viikkoina olen päässyt kiinni entiseen ompelutahtiin, kun neidillä on nyt ikää reilut 9kk.. :)

   Poista
 3. Tosi kauniin kankaan olet löytänyt mekkoon. Minullakin kirja vielä kokeilematta, yhdellä mekkomallilla ajattelin kesätopin tehdä.... heti, kun tässä nyt ehdin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on kyllä kaunis. Ruusut on kai aina.. :) Mun täytyis käydä lainaamassa kirja uudelleen, olisi kiva kokeilla vielä muitakin malleja. Joku kesäinen toppi voisikin olla kiva..

   Poista
 4. Voi,että niin ihana mekko. Juuri sinulle sopiva! P

  VastaaPoista
 5. Ihana mekko ja ihana lahja! :)

  VastaaPoista
 6. Soman mekon saitkin aikaiseksi! Sille on varmaan käyttöä monessa eri tilanteessa. Kivan näköiset kengätkin pistivät kuvastasi silmääni.
  terv. Vuodatuksen Purulaari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kengät löysin ihan Halpa Hallista lasten puolelta. Tykkään kovasti itsekin, ovat niin sopivan korkuiset ja hyvät kävellä!

   Poista
 7. Kaunis kesäinen mekko! Nätit yksityiskohdat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa ne kesäiset ilmat vielä palaisivat.. :)

   Poista
 8. Minusta tämä mekko on todella kaunis! Onnistunut kangasvalinta :). Mekoissa kyllä on taskut tarpeen, sinne saa niin näppärästi nenäliinan tungettua, jos tarvitsee herkistellä jossain juhlissa ;). Onnea myös pyöreistä vuosista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus mullakin käy tuuri palaosastolla! 😊 Taskut on kyllä kätevät, ne täytyisi viitsiä/ehtiä/muistaa tehdä jokaiseen mekkoon! Kiitos onnitteluista! ❤

   Poista
 9. Kaunis mekko! Olen niin samaa mieltä, taskut pitäisi ehdottomasti löytyä joka mekosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Kyllä, ehdottomasti! (ja silti jätin eilen tekemättä taskut uusimpaan mekkooni......)

   Poista
 10. Myöhäiset syntymäpäivä onnittelut! ♥ Ihana mekko! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..