Sunnuntaina saimme vieraita, ja tein suolaiseksi tarjottavaksi tonnikalapiirakan. Gluteenittomana versiona, jotta kävi kaikille. Etsin sellaisen ohjeen, johon oli tarvikkeet kaapissa valmiina, ja se löytyi täältä. Alla oma versioni:
Gluteeniton tonnikalapiirakka
Pohja:
3 dl gluteenittomia jauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 gvoita
1 dl vettä
Täyte:
40 g tomaattipyreetä
200 g tuorejuustoa (tässä makuna rucola-pesto)
1 pieni sipuli
185 g tonnikalaa
100 g juustoraastetta
tilliä
Pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi ja kylmä vesi.
Taputtele taikina voidellun, halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte: Sekoita tomaattipyree sekä tuorejuusto ja levitä seos pohjalle.
Lisää päälle pilkottu sipuli, tonnikala, tilli ja juustoraaste.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..