Kokeilin Leivotaan-lehdessä 5/2014 ollutta omenamutakakun reseptiä. Totesin reseptin vaativan hiukan kehittelyä.. Ensinnäkin kakku oli ihan liian makeaa - vähentäisin sokerin määrää ainakin puolella. Toisekseen, paistoaikaa täytyy tarkistella.. Mielestäni vuoka, jolla nyt kakun tein, on ohjeen mukaisesti halkaisijaltaan 24 cm.. Mutta ensi kerralla valitsisin kyllä isomman vuuan (26-28cm).. Kakku jäi keskeltä liian löysäksi, suorastaan raa'aksi, vaikka paistoin sitä yli 10 minuuttia kauemman kuin ohjeen mukaan olisi pitänyt.. Kakun pintaan tuli jännä "kuori" - kakku ei lainkaan ole saman näköinen kuin lehden kuvassa. Omenaa laittaisin ensi kerralla enemmän, ja voisin lisätä myös ripauksen kanelia..
Mutta alla alkuperäinen resepti..
Omenamutakakku
10-12 palaa
3 kananmunaa
4 ½ dl sokeria
200 g sulaa voita
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vaniljasokeria
2-3 omenaa
Säädä uuni 175 asteeseen. Vatkaa keskenään munat ja sokeri ja lisää sulatettu, lämmin voi. Lisää jauhot ja vaniljasokeri ja sekoita sileäksi taikinaksi. Kuori omenat ja raasta ne. Sekoita raaste taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan, halkaisija noin 24 cm. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Kakku on kypsänäkin hieman tahmea mutta ei löysä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..