Leivotaan-lehdessä (5/2014) oli ohje pähkinäisiin omenamuffineihin. Melkein kaikkia aineksia oli kaapissa ja ne mitä ei ollut, pystyin korvaamaan jollakin toisella.. Siispä resepti pääsi testiin.. Eikä jää varmasti viimeiseksi kerraksi, niin hyviä olivat! Muokkasin ohjetta aika paljon, sekä raaka-aineiden osalta että muutenkin.. Pähkinärouheen korvasin mantelirouheella, hirvensarvisuolan normisuolalla, vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla.. Voin sulatin kokonaan ja täytteen sekoitin suoraan taikinaan.. Alla oleva ohje on niin kuin minä tein, alkuperäinen löytyy siis Leivotaan -lehdestä 5/2014.
Manteliset omenamuffinit 16 kpl
3 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g sulatettua voita
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl vaniljakastikejauhetta (Blå Band = 1pss)
1 omena
2 tl jauhettua kanelia
1 dl mantelirouhetta
Säädä uuni 200 asteeseen. Laita muffinipellin koloihin muffinivuoat, tai tavallisella pellillä käytä kahta muffinivuokaa päällekkäin. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Kuori ja pilko omena pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään loput taikinan ainekset ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Annostele taikina lusikalla muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 10-13 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä kunnolla. Puuteroi muffinit ennen tarjoilua tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..