sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Takki tytölle

Meillä on mieheni kanssa jonkin aikaa ollut käytössä vapaa-illat, yleensä kerran viikossa. Mies käyttää vapaa-iltansa jääkiekkoon ja minä tällä hetkellä hyvin mielelläni nostan ompelukoneen ja saumurin illaksi pöydälle.. Menneellä viikolla sain sitten tällaisena vapaa-iltana oikein urakalla ommeltua, mm. tein tämän takin silloin loppuun. Olin alkuviikolla pienimmän päiväuniaikoina koonnut takin muuten, mutta vetskaria piti ensin lähteä varta vasten hakemaan..
 
Kaava on sama Tinttiina kuin tässä ja tässä takissa. Olin piirtänyt kirjaston lehdestä vain joka toisen kaavojen koista (voiko noin sanoa?), ja nyt tarvitsisin talvitakkeja varten näitä välikokoja.. Melkeinpä voisi tilata mokoman lehden itselleen niin ei tarvitsisi aina olla varailemassa lehteä, sitä kun ei meidän omasta kirjastosta löydy..
 
Kangas, joka on luultavasti vanha verho, löytyi muutamia viikkoja sitten huuto.netistä. Pitkään se vain odotti, kun en tiennyt haluanko tehdä takin tästä vaiko yhdestä toisesta kankaasta. Tähän sitten päädyin, ja olen tyytyväinen että päädyin.. En edes yrittänyt kohdistaa hihoihin samanlaisia kuvioita vaikka se olisi voinut olla jopa mahdollista.


Vetoketjun ompeleminen on näissä takeissa minusta kaikista hankalinta. Tämänkin onnistuin ompelemaan ihan hassusti! Mutta laiska kun olin, en viitsinyt alkaa sitä purkamaan. Ajattelin että kun tämä tulee omille niin pienet kauneusvirheet ei haittaa!
 
Vetskari tuli ihan hullusti, tai sitten olis pitänyt jättää tuo "lipare" kokonaan pois..
 
Takin vuorina yksivärinen puuvillakangas, hupussa oranssi pallokangas. Hupun reuna onnistui nyt täydellisesti! Kolmas kerta toden sanoo.. :) (kai se neljäs kerta sitten menee taas pieleen...)

 


 
Huppua muokkaisin hiukan jos osaisin.. Se jättää tälläisenään kaulan melko paljaaksi. Niin että talvitakkina (niinkuin tämä muuten alkujaan onkin paksumman tikkitakin kaava) sen kanssa on ihan pakko pitää jonkinlaista huivia tai kauluria.. Mutta kun en osaa, niin ei auta kun tyytyä tähän ja hankkia se huivi! :)
 
Kaava: Ottobre 6/2011 "Tinttiina" 104 cm (86 -122 cm)
Kankaat & tarvikkeet: päällikangas kierrätyskangas, yksivärinen vuorikangas kankaita.com, pallokangas kangastukku.com, vetoketju Eurokangas

2 kommenttia:

  1. Kyllä on kaunis takki ja niin siististi olet sen ommellut! Minäkin olen ajatellut, että on helppo kun tekee omalle väelle niin voi rauhassa opetella eri tekniikoita ja harjoittelun kauttahan sitä oppii. Tuohon hupun etureunaan vielä, että joskus käsityölehdissä on hupparinmalleja, joissa etureuna nousee leukaan asti ja on silloin kaulaa suojaava. Kurkkaapa jotain sellaista mallia, niin voisit kokeilla hyödyntää sitä talvitakkeihin, jos tykkäät :) Kaulaliinoillahan saa tosi hyvin myös suojattua kaulaa ja ne on monesti kivoja yksityikohtia pukeutumisessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisäpuolen jos olisin näyttänyt niin olisi tuo "siististi ommeltu" saanut pienen kolauksen.. =D (mutta onneksi vain pienen..) Harjoitusta tämä harrastus vaatii, mutta on se niin mukavaa! :) Ja juuri kuten sanoit, siitähän sitä oppii! Kiitos vinkistä, varmaan löytäisin omistakin lehdistä jonkin käyttökelpoisen hupparin kaavan.. Täytyypäs selailla..

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..