maanantai 28. joulukuuta 2015

Paita, mekko, leggarit ja joululahjatunika

Joskus muinoin ompelin nuorimmaiselle tytölle mekon ja leggarit. Samalla kaavalla saksin oman vanhan paitani, jota en ole raaskinut kirpparille viedä.. Sain melkolailla käyttää järkeäni tätä palapeliä kootessani, mutta lopputuloksesta tykkään ihan hirveästi. Ruusut on niin <3
Kaava: muokattu Ottobre 1/2015 "Birdie Birdie" 62 cm
Kankaat & tarvikkeet: kierrätetty vanha t-paita, resori & vetoketju Eurokangas

Vielä samoja kaavoja hyödyntäen marraskuussa käsityömessuilta ostetuista kankaista syntyi nuorimmaiselle toinen mekko-leggarisetti. Nämä mun piti kylläkin ommella vasta kun joululahjaompelukset olisi saatu ensin alta pois. Mutta kun ensisijaisesti kangas oli hankittu typykän settiä varten, olihan nämä nyt pakko leikata valmiiksi että tietäisin miten paljon kangasta jää muihin ompeluihin. Ja kun kerran palat oli leikattu, niin olisihan ollut ihan hullua jättää palat odottamaan. Ties vaikka olisivat ehtineet käydä pieniksi kun joulu olisi ohi.. :)
Kaavat:
Mekko: Ottobre 1/2015 "Birdie Birdie" 62 cm (56 - 92 cm)
Leggarit: Ottobre 4/2014 "Playful Kitty" 62 cm (56 - 92 cm)

Kun sitten sain typykän mekko-leggarisetin ommeltua, leikkasin jämistä ekaluokkalaiselle kummitytölle joululahjatunikan. Etu- ja takakaarrokkeisiin ei kangas ihan riittänyt joten ne leikkasin mustasta joustocollegesta. Minusta tästä tuli ihan kiva.
 Kaava: Ottobre 4/2014 "Autumn Forest " 122 cm (86 - 122 cm)
Kankaat ostettu Tampereen Kädentaidot-messuilta  

12 kommenttia:

 1. Oikein kivoja juttuja olet kerennyt siellä omillesi ompelemaan. Kyllä tuo vanhasta uutta -menetelmä on hyvä juttu. Siinä jos missä säästää ja kierrätys toteutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Ja kirpparit ihan pullistelee käyttökelpoista tavaraa.. :)

   Poista
 2. Suloisia ompeluksia siellä valmistunut! Ruusukangas on aivan ihanan näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Se oma paitani oli monet monet kerrat kirppiskassissa ja aina minä sen vain sieltä kaivoin pois, kun en halunnut sitä sittenkään pois laittaa.. Onneksi päätin saksia sen nyt tyttöselle! :)

   Poista
 3. Kyllä monet kerrat harmittaa, ettei ole ompelulahjoja mulle pahemmin annettu. Niin kivoja juttuja te muut teette! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on kyllä taitoa sisustaa ja nyt joulukalenterissasi olen ihastellut erityisesti kauniita kattauksia.. Minua on monesti harmittanut ettei mulle ole annettu taitoa näihin juttuihin.. Jokaisella on omat lahjansa! :)

   Poista
 4. Aiai, upeita tuotoksia olet tehnytkin! Hyvää materiaalia ei kannatakaan kärrätä pois, kun siitä voi tehdä jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä! :) Mutta koska säilytystilaa ei ole rajattomasti, osasta itselle tarpeettomasta on vain pakko luopua. Parhaat palat täytyy kuitenkin aina ehdottomasti säästää! :)

   Poista
 5. Minä en näistä ompelu/käsityöhommista hirveästi ymmärrä, mutta hienoilta nuo näytttävät. Hyvää uuttavuotta! :)

  VastaaPoista
 6. Todella suloisia ja kivoja vaatteita! Ihanaa, ettet heittänyt ruusupaitaa pois, siitä tuli niin sievä pienelle tytölle <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään ruusukuoseista kyllä todella paljon. Ja tässä on erityisen ihanat värit. :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..