Piparihyydykekakku on viime vuosina tullut jäädäkseen minun jouluperinteeksi. Tällä kertaa halusin tehdä kakun pieneen, halkaisijaltaan 15 senttiseen vuokaan. Ja isompaan vuokaan ei olisi jäljelle jääneet piparit edes riittäneet reunaa koristamaan! :D Kaikkea täytettä en siis laittanut vuokaan vaan osan hyydytin pienissä annosvuoissa.
Ohjeen mukainen annos on sopiva noin 24 cm vuokaan.
Piparin makuinen hyydykekakku
Pohja:
200 g piparkakkuja
75 g voita
Täyte:
4 liivatetta
2 1/2 dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl kanelia
1/ tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
2 rkl vaniljasokeria
8 piparkakkua
tilkka vettä
Koristeluun:
pipareita
Pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Aseta koristeeksi tulevat piparit kiertämään vuoan reunoja joko puolitettuina tai kokonaisina (laita ensin pohjaan ja täytteeseen tulevat piparit sivuun..). Murskaa pohjan piparit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksimurska kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Murskaa täytteen piparit. Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Lisää mausteet. Kiehauta tilkka vettä, liota puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi piparinmurut ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, tasoita pinta. Laita vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä mielellään yön yli.
Tässähän voisi olla meidän joulun ajan hyytelökakku. Kiitos ohjeesta :-) . Mukavaa joulun odotusta!
VastaaPoistaTämä on kyllä hyvää, kokeileppa ihmeessä! :) Kiitos, samoin sinulle ja perheellesi!
PoistaOnpa kiva ohje! Juuri mietin, että tekisin jouluksi valkosuklaajuustokakkua piparkakkupohjalla, mutta tätäkin ohjetta voisi kyllä miettiä jouluksi :)
VastaaPoistaValkosuklainenkin kuulostaa hyvältä, mutta niin on tämäkin! :)
PoistaMinulla taitaa tulla runsauden pula näiden kaikkien ihanien jouluisten reseptien keskellä! Pitäisi osata nyt valita, mitä leipoo jouluksi :D. Herkullisen kuuloinen kakku!
VastaaPoistaNiinhän siinä monesti meinaa minullakin käydä! :) Onneksi joulun jälkeenkin voi leipoa ja tehdä herkkuja.. ;)
PoistaTäälläkin vielä miettimättä jpulukakun tämän vuoden muoto :). Tässäpä olisi hyvä vaihtoehto hyytelökakulle anoppilaan vietäväksi :).
VastaaPoistaTämä on kyllä varteenotettava vaihtoehto! :)
PoistaMinunkin makunystyröitä alkoi kutkuttamaan tämä ohje! :)
VastaaPoistaLaitas kokeillen! ;)
PoistaKokeiltu ja hyväksi havaittu. Jo toinen tehty -niin hyvää se oli. Tällä erää tytär teki kaksinkertaisen täytteen. Tuli paksumpi, keksien korkuinen tähän meidän vuokaan. Riitti syötävää useammalle kahvikerralle. Ja hyvää on. Ei liian makea, namskis. Suosittelen!
PoistaKiva, että tykkäsitte tekin! :)
PoistaKuulostaa mahtavalta! Tämä voisi päästäkin joulupöytään... :)
VastaaPoistaHyvää on, teehän sinäkin ihmeessä! :)
PoistaVihdoin sain aikaiseksi selata blogiasi taaksepäin ja liittyä lukijaksi! :) Onpas herkullisen näköinen joulukakku! :)
VastaaPoistaKiva juttu, tervetuloa mukaan! :)
Poista