tiistai 15. joulukuuta 2015

Piparin makuinen hyydykekakku - Luukku 15

Piparihyydykekakku on viime vuosina tullut jäädäkseen minun jouluperinteeksi. Tällä kertaa halusin tehdä kakun pieneen, halkaisijaltaan 15 senttiseen vuokaan. Ja isompaan vuokaan ei olisi jäljelle jääneet piparit edes riittäneet reunaa koristamaan! :D Kaikkea täytettä en siis laittanut vuokaan vaan osan hyydytin pienissä annosvuoissa.
Ohjeen mukainen annos on sopiva noin 24 cm vuokaan.
Piparin makuinen hyydykekakku

Pohja:
200 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte:
4 liivatetta
2 1/2 dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl kanelia
1/ tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
2 rkl vaniljasokeria
8 piparkakkua
tilkka vettä

Koristeluun:
pipareita

Pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Aseta koristeeksi tulevat piparit kiertämään vuoan reunoja joko puolitettuina tai kokonaisina (laita ensin pohjaan ja täytteeseen tulevat piparit sivuun..). Murskaa pohjan piparit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksimurska kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Murskaa täytteen piparit. Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Lisää mausteet. Kiehauta tilkka vettä, liota puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi piparinmurut ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, tasoita pinta. Laita vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä mielellään yön yli.

16 kommenttia:

  1. Tässähän voisi olla meidän joulun ajan hyytelökakku. Kiitos ohjeesta :-) . Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvää, kokeileppa ihmeessä! :) Kiitos, samoin sinulle ja perheellesi!

      Poista
  2. Onpa kiva ohje! Juuri mietin, että tekisin jouluksi valkosuklaajuustokakkua piparkakkupohjalla, mutta tätäkin ohjetta voisi kyllä miettiä jouluksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosuklainenkin kuulostaa hyvältä, mutta niin on tämäkin! :)

      Poista
  3. Minulla taitaa tulla runsauden pula näiden kaikkien ihanien jouluisten reseptien keskellä! Pitäisi osata nyt valita, mitä leipoo jouluksi :D. Herkullisen kuuloinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän siinä monesti meinaa minullakin käydä! :) Onneksi joulun jälkeenkin voi leipoa ja tehdä herkkuja.. ;)

      Poista
  4. Täälläkin vielä miettimättä jpulukakun tämän vuoden muoto :). Tässäpä olisi hyvä vaihtoehto hyytelökakulle anoppilaan vietäväksi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä varteenotettava vaihtoehto! :)

      Poista
  5. Minunkin makunystyröitä alkoi kutkuttamaan tämä ohje! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitas kokeillen! ;)

      Poista
    2. Kokeiltu ja hyväksi havaittu. Jo toinen tehty -niin hyvää se oli. Tällä erää tytär teki kaksinkertaisen täytteen. Tuli paksumpi, keksien korkuinen tähän meidän vuokaan. Riitti syötävää useammalle kahvikerralle. Ja hyvää on. Ei liian makea, namskis. Suosittelen!

      Poista
    3. Kiva, että tykkäsitte tekin! :)

      Poista
  6. Kuulostaa mahtavalta! Tämä voisi päästäkin joulupöytään... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on, teehän sinäkin ihmeessä! :)

      Poista
  7. Vihdoin sain aikaiseksi selata blogiasi taaksepäin ja liittyä lukijaksi! :) Onpas herkullisen näköinen joulukakku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, tervetuloa mukaan! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..