perjantai 5. marraskuuta 2010

Mangotäytteinen kinuskikakku


Täytekakkua harjoituksen vuoksi ja samalla juhlistamaan anopin synttäreitä.. :) Muuten kakku onnistui kohtalaisesti, mutta koristelu meni vähän penkin alle.. Ensinnäkin, kakusta piti tulla oranssi. Onnistuin kuitenkin hajottamaan punaisesta väripurkista kannen, ja väriä hulahti kerman joukkoon noin puoli purkillista.. Enpä viitsinyt tuhlata saman verran keltaista, joten täytyi tyytyä punaiseen.. :/ Itseä harmittaa vietävästi, mutta onneksi tätä ei oltu tilattu joten sen ei pitäisi harmittaa ketään muuta!! :) Oranssit koristeet kun oli jo aiemmin tehty, enkä jaksanut/ehtinyt enää uusia ruveta värkkäämään, laitettiin ne sitten kuitenkin kakkuun vaikka näyttääkin kamalalta ainakin minun silmiini vaaleanpunaisen kanssa.. Ja pursotukset ei sitten oikein onnistunut, "röyhelöt" tuli liian epätasaisilla väleillä.. Että tälläinen tällä kertaa, ensi kerralla paremmalla onnella!! :) Pohja on 6 munan sokerikakkupohja.



Mangomousse (löytyy Open Cafesta)

6 liivatetta

2 1/2 dl Flora Vispiä

200 g ranskankermaa

200 g rahkaa

2 dl sokeria

2 dl mangososetta

 

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää joukkoon ranskankerma, rahka, sokeri ja mangosose. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivate-seos täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.

 

Kinuski (löytyy Kinuskikissalta)

 

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

 

Laita ainekset teflon-pintaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 15-20 minuutin ajan. Kinuskin tulee kiehua koko ajan, mutta maltillisesti. Tee vesilasitesti varmistaaksesi milloin kinuski on valmista.

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..