sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Juustoinen jauheliha-kasvispata


Kodin Kuvalehden mukana sain Valion ja KK:n vuosikalenterin.. Kalenterissa on joka kuukaudelle oma reseptinsä, ja tätä tammikuun reseptiä jokunen viikko sitten kokeilin. Ihan syötävää oli, mutta ei kuitenkaan niin hyvää, että tulisi välttämättä toista kertaa tehtyä.. Ensi kuun resepti (rieskarullat) kuulostaakin aika hyvältä, jota todennäköisesti tulee myöskin kokeiltua.. :) Tässäpä kuitenkin tämänkertainen ohje..

 


 

Juustoinen jauheliha-kasvispata

6 annosta

 

400 g paistijauhelihaa

1 rkl rasvaa

1 iso sipuli

1 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita

1 lihaliemikuutio

7-8 dl vettä

1 kg kaalia

1 pss (450 g) juureskuutioita (tai vastaava määrä tuoreita)

1 prk (70 g) tomaattipyreetä

1 tl pippurisekoitusta

1/2 - 1 tl suolaa

1/2 pkt (à 400 g) Valio Polar 9% levittyvää sulatejuustoa

 

Ruskista jauheliha rasvassa tilavassa kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Lisää hetken päästä ohrasuurimot, liemikuutio, vesi ja hienonnettu kaali. Keitä hiljalleen n. 15 min. Lisää pakastejuurekset. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla. Keitä välillä sekoitellen n. 20 min tai kunnes kypsää. Lisää lopuksi sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Lisää tarvittaessa vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..