maanantai 18. huhtikuuta 2011

Hämähäkkikakku 6-vuotiaille



Tässäpä Spiderman kakkua ilman Spidermania!! :) Meidän kaksosten synttäreitä juhlittiin lauantaina, ja toiveena oli Spiderman-kakku... Itse halusin kokeilla sokerimassalla päällystämistä, ja mustalla pinnalla tuo valkosuklaalla tehty hämähäkinseitti tietenkin näkyy parhaiten.. Spiderman oli tarkoitus toteuttaa valkoiselle sokerimassalle maalattuna, mutta pikkuneitiä kanniskellessa ei käsiä ollut enempää joten homma piti suunnitella uusiksi.. Kun Spidermania ei löytynyt kaupasta muovisena versiona, se vain jätettiin pois, ja pojat oli kuitenkin ihan tyytyväisiä, ja minä myös! Hämähäkkejä tein ainakin kymmenen, joista yhden sain siirrettyä ehjänä kakun päälle, kaikilta muilta katkesi ainakin yksi jalka, myös tuolta alemmalta hämähäkiltä.. Täyte on lakritsitäyte, jonka ohjeen löysin Viiriäisenpesästä, ja johon lisäksi laitoin liivatteita.. Tässä 8 munan pohja, johon täytteen tein kaksinkertaisena.. Ja kuten kuvistakin huomaa, ei tuo sokerimassalla päällystäminen vielä oikein suju; reunoilla on ryttyjä ja joistakin kohdista paistaa alimmainen kreemikerros... Mutta jospa harjoitus auttaisi vielä joskus näihin ongelmakohtiin.. :) Ja pahoittelen kuvien huonoa laatua.. :(
















Pohja:


8 munan sokerikakkupohja




Kostutus:


Mountain Dew




Täyte: (tein kaksinkertaisena 3 väliin, ja täytettä tuli reilusti!)


2 liivatetta


2 1/2 dl Flora Vispiä


2 dl Rainbow lakritsikastiketta


100 g maustamatonta tuorejuustoa


tilkka vettä




Kreemi sokerimassan alle:


125 g voita


1/2 tl vaniljasokeria


250 g (=4 dl) tomusokeria


1 rkl vettä




Päällinen:


500 g mustaa sokerimassaa


valkosuklaata




Laitan tähän ohjeen vain täytteeseen.. Eli laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita joukkoon lakritsikastike ja tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Kiehauta tilkka vettä ja liota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateneste koko ajan huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon.. (Täytteen alle voisi sipaista lemon curd- sitruunatahnaa, minä en sitä harmikseni löytänyt täältä kaupasta..)




19.4. Huomasin, etten ollut tuota kreemiä laittanut ollenkaan, vaikka sitäkin kakussa tietenkin on sokerimassan alla.. Eli kreemin valmistus: pehmennä huoneenlämpöinen voi/margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesu ja vatkaa vielä hetki. Tämä on kopsattu Kinuskikissalta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..