maanantai 23. toukokuuta 2011

Banaaniaurinko



En ole oikein koskaan tykännyt banaanista leivonnaisissa, mutta hyydytettyä banaaniaurinko-kakkua olen ihaillut niin monessa blogissa että halusin sitä itsekin kokeilla. Ja tässä se banaani olikin oikein hyvää, kun ei sitä kerta paistettu! :) Tätä kyllä täytyy toistekin tehdä..


 




 


pohja:


175 g kaurakeksiä


75 g voita


 


täyte:


2 1/2 dl Flora Vanillaa


5 dl maustamatonta jogurttia


150 g appelsiinimarmeladia


1 dl sokeria


1 tl vaniljasokeria


8 liivatetta


1/2 dl appelsiinimehua


 


päällinen:


2-3 banaania


2 dl appelsiinimehua


1 dl hyytelösokeria


 


Laita n. 23 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksimurska vuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan.


 


Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota Flora Vanilla. Sekoita joukkoon jogurtti, marmeladi ja sokerit. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvan kuumaksi ja liota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan huolella sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa ennen päällisen tekemistä.


 


Viipaloi banaanit ja asettele täytteen päälle. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri joukkoon ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Anna liemen hieman jäähtyä ja paksuuntua. Lusikoi/kaada liemi banaaniviipaleiden päälle. Anna päällisen hyytyä vielä ainakin pari tuntia, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..