torstai 20. syyskuuta 2012

Raparperipiirakka


Nyt yritän ryhdistäytyä ja saada näitä vanhoja päivityksiä laitettua tänne.. Sikäli mikäli vielä muistan kuvista, mikä resepti kulloinkin on ollut testattavana... :) Tässä alkukesästä kokeiltu raparperipiirakka, ohje löytyy täältä..







Pohja:

150 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta



Täyte:

500 g raparperia

2 tl perunajauhoja

3/4 dl sokeria

1 rkl kanelia



Muruseos:

100 g huoneenlämpöistä voita

2 dl kaurahiutaleita

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja



Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese, kuori ja pilko raparperit n. 2 cm paloiksi. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


Sekoita perunajauhot, kaneli ja sokeri keskenään ja kääntele raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.


Nypi rasva, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos raparperipalojen päälle.


Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..