tiistai 20. toukokuuta 2014

Kinkku-makaronisalaatti

Sunnuntai-iltana grillailimme porukalla meidän pihassa. Oli niin lämmin päivä että vielä kymmenen aikaan tarkeni hyvin lyhythihaisella.. Tein grillijuhliin makaronisalaattia ja minttuista kuivakakkua (siitä tulossa oma postaus). Tuskailen aina salaattien kanssa että mitä niihin osaan laittaa että tulee hyvää.. Tällä kertaa ainekset sopi aika hyvin yksiin ja salaatti oli hyvää. Paitsi makaronien keitinveteen olis voinut laittaa vähän enemmän suolaa, ja kinkkua ja juustoa vielä toiset mokomat lisää.. Ja majoneesin kaveriksi vaikka truuttauksen sinappia.. Mutta ens kerralla sitten.. :) Tässä ohje niin kuin nyt tein:
 


Kinkku-makaronisalaatti
 
500 g kukka-makaronia
1 pss jääsalaattia
1 rs tummia viinirypäleitä
200 g salaattijuustokuutioita
200 g herne-maissi-paprikaa
230 g kinkkusuikaleita
1 tuorekurkku
n. 100 g Kruunu-majoneesia
 
Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä. Kiehauta herne-maissi-paprikat, jäähdytä. Puolita viinirypäleet, revi jääsalaatti ja pilko kurkku sopivan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään kulhossa, laita jääkaappiin odottamaan tarjoamista.
 
Kulho mihin salaatin tein, on 4,5 litran vetoinen ja noin täynnä se oli kuin kuvasta näkyy, eli tämä riittää aika isolle porukalle..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..