tiistai 12. elokuuta 2014

Bolo de cenoura

..eli suomalaisittain porkkanakakku! Leivotaan (4/2014) -lehdessä oli tämän kakun ohje, ja sitähän piti toki testata.. Leivoin lauantaina, syötiin sunnuntaina synttäreillä, ja vielä maanantaina maisteltiin rääppeitä, ja ehdottomasti silloin maanantaina tämä maistui parhaimmalle. Eli tämä kakku kannattaa valmistaa ajoissa ja antaa maustua rauhassa jääkaapissa. Hunajasta en yleensä tykkää, ja meinasin tehdä päällisen pelkästä suklaasta ja kermasta.. Onneksi en kuitenkaan ruvennut sähläämään ohjeen kanssa, sillä hunaja sopi oikein hyvin tähän päälliseen! Kakku sai kehuja kahvipöydässä, ja oli omastakin mielestäni tosi hyvää. Taikinaa maistellessa tuntui ihan liian makealta, mutta valmiina kakkuna oli juuri sopivan makeaa! Yleensä meidän uunilla saa paistoaikaa lyhentää, mutta tämän kanssa oli päinvastoin..
 
Pahoittelut äärimmäisen huonosta kuvasta, mutta parempaa ei nyt ole saatavilla, ja kakkukin jo syöty..
 


Suklaakuorrute:
 
75 g tummaa suklaata
3/4 dl kuohukermaa
1 ½ rkl sokeria
2 rkl hunajaa
pieni pala voita
 
Kakku:
 
3 porkkanaa
2 1/4 dl rypsiöljyä
4 dl sokeria
½ tl suolaa
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
 
Kuorrute: Pilko suklaa kulhoon. Sulata kerma, sokeri ja hunaja kattilassa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä heti kun seos alkaa kiehua. Kaada seos suklaamurskan päälle. Sekoita voimakkaasti kunnes kuorrute on sileää ja hieman sitkeää. Sekoita joukkoon voi. Laita kuorrute jääkaappiin.
Kakku: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita öljy, sokeri, suola, kananmunat ja porkkanaraaste yleiskoneella tai sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Sekoita keskenään vaniljasokeri, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Kaada seos taikinaan, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (1½-2 litraa). Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 40 - 60 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista. Levitä kuorrute täysin jäähtyneelle kakulle. Säilytä kakku jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..