maanantai 19. tammikuuta 2015

Kaneliässät

Innostuin tekemään kaneliässiä joululahjakirjani "Kinuskikissan helpot suosikit" -ohjeella. Tosi hyviä olivat, mutta aikamoinen työ näissä oli kun vaatimattomasti kolminkertaistin ohjeen ainesmäärät.. :) Alla oleva ohje on kuitenkin yksinkertainen annos:
Kaneliässät
45 kpl
 
200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
2 pientä kananmunaa
 4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
 
Pinnalle:
½ dl hienoa ruokosokeria
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Jaa taikina muutamaan osaan ja kierittele se jauhoja apuna käyttäen sormen paksuisiksi tangoiksi. Leikkaa tangot noin 8 cm:n pätkiksi. Yhdistä ruokosokeriin kaneli ja vaniljasokeri. Rullaa tankoja huolellisesti kanelisokerissa. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja taivuta S-kirjaimen muotoon. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Kaneliässät on kekseistä niitä perinteisimpiä herkkuja. Meillä oli ennen juhlissa yleensä niitä. Nyt on jäänyt vähemmälle ässien teko:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en aikaisemmin ole näitä tainnut tehdä, ja niin työläitä olivat ettei varmaan ihan heti tule uudelleen tehtyäkään.. Mutta niin hyviä olivat, että joskus myöhemmin voisi maltillisemmalla annoksella näitä kyllä tehdä.. :) Kiitos Kanneli! :)

      Poista
  2. Voisikin leipoa näitä vierasvaraksi, kun joku keksirohmu oli kaikki keksit syönyt (tällä kertaa minä :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D joskus sitä noinkin käy, ja saa syyttää vain itseään.. :) Kiitos Hanna Mi! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..