tiistai 30. kesäkuuta 2015

Lahjaompeluksia

Kummipoikamme täyttää tänään 2 vuotta. Kyselin siskoltani lahjatoiveita tai -tarpeita. Kesävaatteet olivat tarpeena ja pojan lempivärit olivat "tentanen " ja "onantti"   eli keltainen ja oranssi. Idea setistä oli ihan toinen, mutta koska Ek:sta ei löytynyt oikean väristä trikoota, täytyi tehdä suunnitelmaan muutos. Selailin netin kangaskauppoja ja päädyin tilaamaan Ompelun Ihanuudesta ihanaista kettutrikoota ja kaveriksi lempiväriä oranssia yksivärisenä trikoona.

Vasta kappaleita leikatessani huomasin että tässä kettukankaassahan on kukkia.. Mielestäni kuosi kuitenkin sopii myös pojalle joten jatkoin leikkaamista ja tein paidaksi asti..
Oranssia trikoota ei paljonkaan kulunut pieniin hihoihin joten shortsit tein samaisesta oranssista. Kettukankaasta leikkasin ketun kuvan ja applikoin sen shortsin lahkeeseen. Shortseihin tein leveän resorin vyötärölle, mutta laitoin resorin sisälle myös pojan mittojen mukaan kuminauhan.
Tein setin samasta Ottobren lehdestä löytyvillä kaavoilla koossa 92 cm. Shortseja ja teepparia vertaillessa paita on kuitenkin huomattavasti reilumman kokoinen, kuin olisivat eri paria.
Loppukankaan saksin juhannuksen tienoilla 3 vuotta täyttäneen kummitytön synttärilahjamekkoon. Mekon kaavana käytin jälleen hyväksi havaittua Princess Owl-kaavaa hiukan kavennettuna ja lyhythihaisena versiona. Etukappaleelle tein nappilistan varmistamaan pään läpimenon. Tuohan se kivasti ilmettäkin muuten perus mekolle.
Kaavat:
T-paita: Ottobre 3/2015 "Frog Eggs" 92 cm
Shortsit: Ottobre 3/2015 "Jolly Frog" 92 cm
Mekko: Ottobre 1/2014 "Princess Owl" 98 cm (92 - 134 cm)
Kankaat: Ompelun Ihanuus
Nepparit: Nauravat Napit

15 kommenttia:

  1. Voi miten ihania vaatteita ja tuo kettukangas on aivan ihanaa! Tuollainen mekko olisi niin ihana! ...jäikö kangasta yhtään yli? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti kangasta ei jäänyt kuin pienen pieni tilkku ja nopeasti katsottuna en löytänyt sitä verkkokaupan valikoimistakaan enää ollenkaan.. :O en silti ihmettele, onhan tuo kuosi melko herkullinen! Kiitokset Taru! :)

      Poista
  2. Kiva setti, mainiosti käy pojallekin! Ja sievä mekko :)

    VastaaPoista
  3. löysinpäs :D ja liityin tietty lukijaks ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että löysit! :) Tervetuloa mukaan suvi!

      Poista
  4. Kierrosta tekemässä :D Ihan älyttömän suloisia kettuvaatteita ja tosiaankin kuosi käy sekä tytöille että pojille!

    VastaaPoista
  5. Ihana postaus ja vaatteet! Todella kiva nähdä, miten sama kuosi taipuu sekä tytölle että pojalle. Mahtava setti, kettu on niin suloinen lisä housuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, onneksi tällaisia molemmille sopivia kuoseja löytyy.. :) Kiitos Hanna Mi!

      Poista
  6. Tosi kivat kuosit:-) . Ihana tuo mekko, niin kivat värit!

    VastaaPoista
  7. Enpä minäkään huomannut kukkia ennen kuin niistä mainitsit. :-D Hyvin siis taipuu tämä kangas sekä tyttöjen mekkoihin että poikien shortsiasuihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melko hyvin kukat piiloutuu tuonne muiden kuvioiden sekaan.. :) Kiitos Oman näköinen!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..