torstai 18. kesäkuuta 2015

Pikkuinen paita

Yksi tytöistä kulki tässä pari viikkoa sitten tyynyliina päässään mitä lie batmania leikkien.. Vähän aikaa sitä katseltuani aloin yhtäkkiä nähdä sen paitana! Ja malliltaan samanlaisena kuin oma vanha mekkopaitani joka tällä hetkellä on nuorimmaisella tyttösellä käytössä:
Tyynyliinan väritys taas oli ihan kummityttöni näköinen ja hänellä on pian synttärit. Yksi plus yksi.. Niinpä piirsin mekosta kaavat ja tein tyynyliinasta paidan. Suureksi harmikseni paita jotenkin pieneni sitä tehdessäni ja mahtuu juuri ja juuri omalle saman ikäiselle mutta huomattavasti pienikokoisemmalle kirpulle. Eipä siis saanutkaan kummityttö tästä uutta paitaa. Vaan hetken aikaa tämä taitanee mahtua omalle tyttöselle joten käyttöön pääsi kuitenkin!
Ompelujärjestystä sain miettiä useampaan kertaan ja monta kertaa jouduin purkamaankin kun tein ensin ja mietin vasta sitten.. Kainalon alta sivukappaleet jäi hiukan mataliksi.
Hihat, jotka leikkasin ihan summissa, olisivat saaneet olla hiukan pidemmät, ainakin etupuolelta. Takana näyttää ihan hyvältä mutta edestä olisi hihat voineet yltää vielä hiemas alemmas. Mustan vinokantin olin ostanut joskus Eurokankaasta ja kanttasin hihat, kainalot ja pääntien sillä. Pieni pätkä kanttinauhaa jäi kahden metrin nauhasta.
 Napinläpi on ollut pitkään minulle pieni, tai oikeastaan aika isokin mörkö, jota en ole uskaltanut kokeilla. Tähän ei kuitenkaan olisi mielestäni sopineet nepparit joten päätin ottaa härkää sarvista ja kaivoin ompelukoneen ohjekirjan esille ja sain kuin sainkin napinlävet tehtyä. Kone ei vain toiminut ihan moitteettomasti läpiä tehdessä mutta ihan siistit napinlävet sain kuitenkin tehdyksi.. Kivat napitkin löytyi jemmasta, nekin olen joskus vuosia sitten Ek:sta kotiuttanut, jääneet vain käyttämättä.. Nappeja olisi riittänyt vaikka koko matkalle mutta koska mallina käyttämässäni mekossakaan ei niin ollut, en laittanut tähänkään.
Kirpparilta löysin joskus kivaa nauhaa josta pätkän ompelin paidan etuhelmaan.
Loppujen lopuksi olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen paitaan, vaikka se nyt ei alkuperäiseen tarkoitukseensa päätynytkään ja virheitäkin löytyy..
Osaisiko joku vinkata mistä löytyisi samantapaiseen paitaan kaavat? Tykkäisin kovasti tästä mallista mutta en oikein osaa lähteä suurentamaan piirtämääni kaavaa.. 

14 kommenttia:

  1. Tosi tosi nätti, ruutukangas sopii ihanasti! Kaavavinkkauksena tulee eka mieleen se paitakaava, jonka muokkasin uusimman postauksen yöpaitaa varten. On vähän saman kaltainen, mutta vaatisi vähän muokkausta ;). Linkki löytyy blogista. Jos haluat siihen tuota rypytystä poikkileikkauksen alle niin levennät vain kaavan ke-kohtaa (esim 4-5 cm, jolloin yhteensä 8-10 cm koko etukappaleella, riippuu vähän materiaalista ja siitä kuinka paljon haluat ja minkä kokoiselle teet) ja lisäys taka-kappaleelle tietty myös. Muuta kaavavinkkiä ei nyt näin äkkiseltään tule mieleen, toivottavasti toisilla on antaa vinkkejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Ruutukankaat on kyllä ihania! Tykkään paidasta kovasti enkä ole raaskinut sitä välillä edes kaappiin laittaa vaan olen ripustanut sen hengarissa seinälle.. :) Kiitos kaavavinkistä! Kävin kurkkaamassa linkin takaa, siellä olikin ihan super-suloisesta kuosista tehty paita. Aika paljon muokkausta kaava vaatisi jotta saisi tämänlaisen, mutta muutoin voisi tuota kaavaa kyllä käyttää!

      Poista
  2. Tosi suloinen paita! :) Mulla on vapaa-aika mennyt verhojen kanssa, kun pesin talon ikkunat niin oli "ihan pakko" ommella kolmeen huoneeseen uudet verhot ;D Hyvää juhannusta sinulle ja perheellesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Verhojen ompelu on jotakin sellaista mitä minä välttelen ihan viimeiseen saakka.. :) Vaikka lopputulos on yleensä tylsyyden arvoinen.. Hauskaa juhannnusta myös sinulle!

      Poista
  3. Olet sinä aikamoinen kraatari, osaisinpa itsekin. Oikein mukavaa juhannuksen aikaa sinulle ja perheellesi ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos mukavasta kommentista Kirsi! :) Mukavaa juhannusta myös sinulle!

      Poista
  4. Tosi hienosti tuumailtu ja ommeltu! Kauniilta näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, tuumailtua kyllä tuli tätä tehdessä aikamoisesti, ja ratkottuakin.. :) vaan lopputulos on minustakin ihan kaunis. Kiitos sinulle Hannariina!

      Poista
  5. Todella ihana paita! Kaunis vanhan ajan tunnelmaa huokuva malli. Minusta oikein onnistuneen näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan tuo mallina käyttämäni mekkokin melkein 30 vuoden takaa.. :) Kiitos Hanna Mi!

      Poista
  6. Sievä malli ja ihana kuosi. Tunnelmaltaan niin romanttinen ja kuten Hanna Mi jo sanoi, vanhaa aikaa huokuva. Mukavaa juhannuksen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Kanneli! :) Mukavaa kesän jatkoa!

      Poista
  7. Onpas nätti ja kesäinen malli <3 Ja hienosti selätetty mörkö ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saataisiinpa vain vielä tänä kesänä sellaisia kelejä että paitaa voisi pitää ilman pitkähihaista alla.. Kiitos aino-maria! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..