keskiviikko 5. elokuuta 2015

Ruusumekko

Tein kummitytölle synttärilahjaksi mekon. Harmikseni en piirtänyt tuosta kaavasta muita kokoja ennen kuin palautin lehden kirjastoon, mutta onneksi keskimmäinen tytöistä on saman kokoinen kuin kummityttömme. Kaivelinpa taas vanhoja verhoja mitä joskus olen sisareltani saanut ja tein omallekin tytölle tuolla kaavalla mekon. Tai paitaa alunperin ajattelin, vaan kun tytär ei ollut kotosalla kappaleita leikatessani, päätin varmuuden vuoksi leikata mekkopituisen helman ja tyttö sitten halusikin mieluummin mekon..
Pitsiä taas helmaan ja nappeja muistelin olevan vielä enemmän kuin niitä todellisuudessa olikaan.. Yhden napinläven tein ensin nappeihin nähden liikaa, mutta onneksi niitä vielä sai Ek:sta joten sain kaikkiin läpiin myös napit.. Tykkään tästäkin kankaasta kovasti, vaikka en sitä verhona olisi todennäköisesti tullut koskaan käyttämäänkään. Mutta mekossa aivan ihana kuosi.
 Ainakin yksi verho tätä kuosia on vielä jäljellä. Mitähän siitä keksisi?

Kaava: Burda 5/2012
Kangas: kierrätyskangas
Napit ja pitsi: Eurokangas

12 kommenttia:

  1. Aivan ihana mekko ja kuosi on todella kaunis:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään kuosista valtavasti. Olen tykästynyt ruusukuoseihin.. Kiitos Kanneli! :)

      Poista
  2. Oi mulla on tätä samaa verhoa, sain viime kesänä sukulaisilta. Silloin ompelin siitä "selkäaukkomekon" pienimmälle tytölle, tyttö on ihan rakastanut sitä, luulen, että tuon ruusukuosin vuoksi juuri! Se on ihan täydellistä mekkokangasta - ihanan suloisen mekon olet loihtinutkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti ihan selailla nopsaan sun mekkopostaukset ja löysinkin tuon samasta kuosista tekemäsi mekon. :) Ihana sekin. Ruusukuosit on niin suloisia ja sopii mekkoihin niin kivasti. Meilläkin tyttö tykkää mekosta kovasti. :) Kiitos Krista!

      Poista
  3. Onpa kyllä kivan mallinen mekko ja kangaskin on tosi kaunista :)

    VastaaPoista
  4. Ihanuus-mekko! On niin sievä ja suloinen pitseineen ja kuosineen. Ja niin herttainen tyttö siellä <3. Minulla olisi kaapit väärällään kaikenlaisia ihania tyttömäisiä kankaita (joita olen kirppiksiltä löytänyt vuosien saatossa), mutta eipä noita tyttöjä ole lähipiiriin vielä syntynyt. Täytynee laittaa kangaskirppis pystyyn, etteivät kaikki ihanuudet jäisi käyttämättä :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kankaat on vähän sellaisia ettei niitä voi kirppiksille jättää jos kivoihin törmää, vaikkei käyttöä niille tietäisikään.. Tuo kangaskirppis kuulostaisi kivalta idealta.. :) Kiitos Hanna Mi!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..