lauantai 5. syyskuuta 2015

Betonilaattoja ja kesän kukkijoita

Betonitöitä ei tullut tänä kesänä tehtyä ollenkaan, niin mukavaa puuhaa kuin se onkin. Muutamia vuosia sitten niitä tuli tehtyä enemmänkin ja nämä raparperinlehteä apuna käyttäen valetut betonilaatat on meillä kukkapenkissä läpikulkua varten. Huomasin tuohon kohtaan muodostuneen selvän läpikulkupaikan joten päätin tehdä siitä ihan luvallisen siirtämällä kukkia hieman ja laittamalla siihen laatat pieneksi poluksi. Yksi laatoista on nyt kesän aikana kyllä haljennut.
Pitkin kesää olen blogia varten kuvatessani yrittänyt tallentaa myös pihan kukkijoita. Joillekin olen kuluneen kesän aikana haeskellut ja opetellut nimiä uudelleen talven kadotettua nimet päästäni kokonaan.
Minun oli tarkoitus viikonloppuna saada edes joitakin kuvaamattomia töitä kuvailtua ja julkaistua täällä, vaan toisenlaiset suunnitelmat oli varattuna meitä varten. Olemme Minin kanssa olleet sairaalassa kuumeilun vuoksi ja ainakin viikonlopun yli vielä olemme. 

Olin juuri käynyt lankaostoksilla ja olenkin saanut ajan kivasti kulumaan silloinkin kun pikkuinen on jaksanut vain nukkua. Onneksi huomasin kotona käydessä ottaa lankojen ja koukun lisäksi myös tabletin matkaan mukaan, sillä olen ehtinyt ajan kanssa lukea monia blogeja, nauranut hauskoja kirjoituksia ja löytänyt uusia ideoita. Toivottavasti joku päätyy vielä joskus toteutukseen.

Olenpa myös kuumeillut itsekin rintatulehduksen vuoksi ja nukkunut. Ilman tätä vaivaa sanoisin että melkein kuin lomalla olisi. :)




22 kommenttia:

  1. Toivottavasti voinnit alkaa helpottua sekä pienellä että sinulla <3
    Aivan ihania kesän kukkia olet kuvannut ja betonilehdet ovat upeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempaan päin koko ajan. Kesän muistot talteen kuvina.. :) Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  2. ihania laattoja <3 ja kukkia :)

    VastaaPoista
  3. Kukat näköjään viihtyvät sinun pihassasi. Noita lehtilaattoja olen myös minä pari kertaa tehnyt, ne ovat niin kauniita ja monikäyttöisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiset paremmin, toiset huonommin.. ;) Pionit siirsin kaksi vuotta sitten ja ne ottivat siirrosta nokkaansa eivätkä vielä tänäkään kesänä kukkineet.. Harmittaa kun en tänä kesänä toimertunut betonivaluja tekemään. Kiitos Vaateviidakon Pirjo.

      Poista
  4. Pikaista paranemista pikkuiselle ja hyviä vointeja myös sinulle itsellesi.
    Oi,mitä ihania kukkia teidän pihassanne kukkiikaan. P

    VastaaPoista
  5. Pikaista paranemista Minille ja sinulle! Ihanaa kukkaloistoa teillä. Nuo laatat ovat kyllä hauskoja, joskus vielä teen sellaisia meillekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda! Se on harmi kun näitä laattoja ei pysty tehdä milloin vain. Jonkun täytyisi keksiä silikoninen raparperinlehti niin voisi vaikka talviaikaan vallata autotallin ja tehtailla betonilaattoja.. No, ehkei niitäkään määräänsä enempää tarvitse.. ;)

      Poista
  6. Toivottavasti olette jo päässeet kotia pienokaisen kanssa. <3
    Nuo luontojaan muotoutuvat polut on joskus vain paras hyväksyä ja juurikin tuo sinun ratkaisu oli kiva lisä sille. Kauniitas kukkia on sinullakin kukoistanut menneenä kesänä, vaikka säät olivat sitä mitä olivat.
    Syyskuun ilo sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä vielä huomiseen ollaan, toivottavasti ei enää kauempaa. Vähän minua ensin kieltämättä riepoi tuo polun muodostuminen mutta nyt laattojen kanssa se on ihan kiva. Ja omastakin mielestä siihen kohtaan tarvitaan tuollainen kulkureitti.. :) Aika paljon meidän pihassa on ikivanhoja perennoja, ne varmasti jaksavatkin kukkia olipa säät mitä tahansa. Kiitoksia sinulle Kaisu!

      Poista
  7. Voi, pikaista paranemista! Kylläpä tosiaan on upea kukkaloisto teillä ollut. Nuo laatat on tosi kivoja, Pirjon blogissa juurikin olen tainnut niitä ennen ihailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Yksittäisiä kukkia olen vain kuvaillut kun penkeissä on vielä niin paljon tyhjiä kohtia. Kukkaloisto kuulostaa vähän liioittelulta kun on meidän pihasta kyse.. :D Laatat on kyllä tosi kivoja. Ja helppoja tehdä.

      Poista
  8. Voi ei, pikaista paranemista teille molemmille! Tääläkin tuli rintatulehdus kuumeineen kylään. On kyllä inhottava vaiva vaikkakin aika harmiton sinänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni! Ja paranemisia myös sinulle! :)

      Poista
  9. Noi raparperinlehtilaatat on ihania! Tosi hienoja :) Joskus vuosia sitten kun telkkarissa niitä tekivät niin tuntui, että niistä tuli heti oikea buumi :)
    Pioni on hirveän tarkka sijainnistaan. Mä kun siirsin niin heti kyllä seuraavana kesänä kukkivat, mutta olin tosi tarkka kun niitä siirsin. Ihania kukkakuvia muuten! Mä siirtelin just pari päivää sitten malvaa ja sekin on aika tarkka siirtelyistä... ensi kesänä nähdään ottiko se nokkiinsa ;D
    Toivottavasti voitte molemmat jo paremmin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika paljonhan näitä kyllä näkee. Mutta en ihmettele, on ne niin hienoja.. :) Minä vielä siirtämisen lisäksi jaoin pionin kolmeen osaan, varmaan siksikin otti niin raskaasti nokkaansa.. Toivottavasti ensi kesänä jo kukkii.. :) Ai, en tiennytkään että malvakin on niin tarkka. Mulla on kaikki siirretyt lähteneet hyvin kasvuun. Vaikka heittelin kyllä siemeniäkin siirrettyjen joukkoon että kummistako sitten ovat lähteneet.. Voidaan kyllä kumpikin jo paremmin, toiveissa huomenna päästä kotiin.. Kiitoksia Taru! :)

      Poista
  10. Kauniita kukkia oot ikuistanut kameraan. Ja nuo raparperilaatat on tosi hienoja. Mulla on tehnyt kans mieli jo pitkään koklata betonijuttuja, mutten ole saanut aikaiseksi. Toivottavasti pikkuinen tervehtyy pian. On se niin kurjaa kun noin pienet sairastavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Betonityöt on kivoja ja koukuttavia.. Meillä lapsetkin innostuivat tekemään omia lehtiään silloin kun minä näitä tein.. :) Kiitos Eerika!

      Poista
  11. Toivotaan, että te molemmat toivutte pian <3! Ihania kuvia kukista ja laatoista, niin söpö tuo varvaskuvakin :). Betonihommia en olekaan itse kokeillut (mies tehnyt niistä taidetta välillä), sivistää täytyisi itseään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minun tautini, tai tulehdus, meni tosi nopeasti ohi. Pikkuinenkin jo ihan terve, kuuri jatkuu kyllä vielä. Kotiinkin pääsimme jo tänään.. Kyllä koti on aina paras! :) Kokeilehan itsekin joskus betonihommia, on mukavaa puuhaa! Kiitos Hanna Mi!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..