sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Rakas farkku - syyskuun haaste

Melko tarkalleen kuukausi sitten synnärillä luin Vaapulan käsityöhaasteista. Kiinnostuin farkkuhaasteesta, mutta tarkemmin luettuani hylkäsin ajatuksen. Syyskuu tulisi liian äkkiä, en kuitenkaan ehtisi saamaan mitään valmiiksi asti. Sairaalasta kotiin päästyä kävin kuitenkin uudelleen ja uudelleen lukemassa haasteesta ja lopulta päätin että no kokeillaan.. Yksi farkusta tehty käsityö kun oli vielä postaamatta ja sain luvan käyttää sitä haasteessa jos en ehtisi uutta ompelemaan.. Ensi kertaa elämässäni olin lähdössä haasteeseen mukaan.
Hoitolaukku. Sitä minun piti lähteä toteuttamaan. Riittävän pieni työ että olisi mahkuja saada se alusta loppuun valmiiksi. Hoitolaukulle olisi oikein tarvettakin. Mutta kaappeja siivotessa ja hylkyyn menevien farkkujen kasan kasvaessa syntyikin toinen idea joka ei jättänyt rauhaan. Farkkuhaalari Minille. Siihen tulisi se pitsivetoketju jota olin jo pitkään haaveillut johonkin työhön laittavani.
Lehtikasoja selatessa päädyin neuloshaalarin kaavaan. Ottobren kaavat on monesti niin reiluja että ajattelin haalarin toimivan farkusta tehtynäkin, vielä kun kaavassa vetoketju oli kaavoitettu vinoon ja melko pitkälle lahkeeseen. Trikoisen vuoren siihen kuitenkin halusin. Ja sen piti olla pinkkiä tähtitrikoota. Ja se vetoketju tietysti myös samaa pinkkiä. 
En lähtenyt edes katsomaan Porin vetoketjuvalikoimia vaan suosista selailin verkkokauppoja mistä pitsiketjuja saisi. No eihän niitä myyty valmiiksi sen mittaisena kuin haalariin olisin tarvinnut. Metriketjuna sitä olisi saanut, mutta en halunnut lähteä tähän sitä kokeilemaan kun valmistuminen oli muutenkin hieman epävarmaa. Niinpä päädyin normaaliin vetskariin ja puuvillapitsiin jonka ompelin vetoketjun kiinnittämisen jälkeen vetskarin reunaan. Onnistui kerrasta!
Resoreita ei pitänyt alunalkaen laittaa ollenkaan eikä niitä kaavan mukaan olisi tullutkaan. Päädyin kuitenkin kokeilemaan, ajatuksena kylläkin sellaiset resorit jotka olisi jääneet hihan- ja lahkeensuun alle, tiedättekö? Lahkeensuun resoreita en meinannut millään saada kohilleen ja  kun useampaan kertaan niitä korjailin, taisi lahkeetkin hiukan lyhentyä.. Hihojen resorit sain paremmin paikoilleen mutta hihat näyttivät lahkeisiin verrattuna niin ylipitkiltä että lyhensin vielä hihojakin.. (Kuvat on otettu ennen hihojen lyhentämistä.) Toisen hihan leikkasin kahdesta palasta ja sauman kohtaan laitoin piristykseksi samaa pitsiä kuin vetoketjureunassa.
Kaikenkaikkiaan haalaria varten leikkasin paloja kaksista naisten farkuista. Suurin osa paloista oli toisista farkuista, oikean etukappaleen leikkasin paloista ja niistä kahteen pieneen palaan käytin niitä toisia farkkuja. Pikkuisen eroa oli farkkujen paksuudessa mutta hyvin ne toimi tässä. 
Haalarin kokoaminen aloitettiin vetskarin ompelemisella. Olikin kiva, kun heti alussa näin sen että pitsi toimii tässä eikä sitä tarvinnut jännätä loppuun asti.. Muuten haalarin kokoamisohje olikin täyttä hepreaa mulle. Useamman kerran luettuani ja yritettyäni oli pakko todeta että ei aukea ja kokosin haalarin ihan omin neuvoin. Ja kootuksi sentään sain..
Koristeeksi leikkasin kahdesta eri värisestä farkunpalasta kukan ja kiinnitin napin kanssa haalarin etumukseen.
Kolmevee huolehti että tällä kertaa muistin laittaa ripustuslenksunkin.. Istui niin kauan vieressä että olin sen ommellut ja häipyi sitten omiin touhuihinsa.. :D Pojan takista (joka oli se suunnitelma B jos ei tämä olisi valmistunut ajoissa) kun pääsi tuo lenksu unohtumaan.. Lenksuksi laitoin kirpparilta mukaan tarttunutta koristenauhaa.
Lopputulokseen olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen, tästä tuli melkeinpä hienompi kuin kuvittelinkaan! Käyttöön haalari on jo otettu, vaikka kyllähän tuo Mini ihan hukkuu sen sisään. Onneksi lapset ovat kasvavaa sorttia joten tämäkin ongelma korjaantunee.. Meidän lasten kasvutahti ei silti päätä huimaa joten mahdollisesti tämä on vielä keväälläkin sopiva. Tässä viimeisessä kuvassa hihoja on jo lyhennetty. Meinasin lyhentää toiseenkin kertaan, mutta en kuitenkaan uskaltanut.
Näyttääkö hihat kokonaisuuteen nähden mielestäsi ylipitkiltä?
Kaava: Ottobre 4/2015 "Colorful Rain" neuloshaalari 62 cm (62 - 92 cm)
Kankaat: farkku kierrätettyä, tähtitrikoo Nimipyyhe.com
Vetskari, pitsi: Nimipyyhe.com
Muut tarvikkeet omista jemmoista

Ps. Ja haalarihan oli valmis vain viikko sen jälkeen kun ilmoittauduin haasteeseen mukaan.. :D

Suuret kiitokset Mandalle haasteen järjestämisestä. Muiden haasteen osallistujien työt löydät täältä.
 

35 kommenttia:

  1. Ihan älytömän söpönen haalari! :)

    VastaaPoista
  2. Eiih, ihana haalari pienelle ihmiselle!! Hihat on just hyvät näin, eipähän sormet palele. Kauniisti toteutit tuon pitsivetoketju muunnoksen. Jään lukijaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, ollaanko etunimikaimoja?

      Poista
    2. Olen kyllä mielissäni että vetskarimuunnos onnistui! Harvemmin olenkaan etunimikaimaani törmännyt... :) Kiitos, Hieno tar ja tervetuloa lukijaksi!

      Poista
  3. Ihanan suloinen farkkuhaalari pikkuiselle <3 Tuo pinkki vetskari ja pitsit näyttää älyttömän hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito Eerika! :) Minäkin tykkään tuosta pinkistä ja pitsistä..

      Poista
  4. Aivan ihana haalari,kerrassaan hurmaava <3

    VastaaPoista
  5. Kerrassaan ihastuttava haalari. Ihanan värinen ja mallinen. Vetoketju on just oikea kokonaisuuteen<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Onneksi piti ruveta soveltamaan, tykkään kovasti! :)

      Poista
  6. Ihanat yksityiskohdat tuossa haalarissa. Vetoketju ja pinkki väri tekee terää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tytölle täytyy pinkkiä olla.. :) Kiitos Pirjo!

      Poista
  7. On kyllä erittäin kaunis ja onnistunut haalari <3 tuo pinkki sopii kyllä hyvin pienelle prinsessalle!

    VastaaPoista
  8. Nyt vasta ehdin kommentoimaan, vaikka pikaisesti puhelimella jo aiemmin kävin tänne vilkuilemassa. Hurmaava haalari pikkuneidille! Pinkki on niin pirtsakka ja pitsi vetoketjun reunassa hyvä oivallus. Resorit ovat varmasti tarpeen ja pitävät lämmön sisäpuolella. Vuoritettu haalari ei ole mikään ihan pieni työ, uskomatonta että ehdit vastasyntyneen (ja isompien) hoidolta tällaisen ompelemaan.
    Kiitos kun olit mukana haasteessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda mukavasta kommentista ja haasteen järjestämisestä! :) Täytyy sanoa, että tällä hetkellä en pystyisi ihan niin nopeasti saamaan valmista kun pikkuihminen ei enää pelkästään vain syö ja nuku niinkuin viikon ikäisenä! ;)

      Poista
  9. Oi kuinka upea, tässä on kyllä kaikki kohdillaan tikkauksia ja koristeita myöten!! Tuo pitsi vetoketjun vieressä oli todella hyvä oivallus, täytyypä itsekin laittaa mieleen. Upea haastetyö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! :) Kyllä tästä (minulle ensimmäisestä) haasteesta jäi hyvä fiilis, ehdin ja onnistuin! :)

      Poista
  10. Jestas miten herkullinen haalari! ♥

    VastaaPoista
  11. Voi miten ihana ja suloinen pikkuhaalari! Mainiosti keksitty tuo pitsi vetoketjun reunoissa. Näyttää todella hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on hyvä kun täytyy vähän soveltaa, yleensä syntyy hyviä oivalluksia.. :) Kiitos Pizzicato!

      Poista
  12. Ihana! Ja nuo alla olevat siivet, ne vasta onkin! :)

    VastaaPoista
  13. Upea haalari! Farkku ja pinkki on loistava yhdistelmä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paremmin vielä sopivat yhteen kuin osasin kuvitellakaan! :) Kiitos Unelmallinen!

      Poista
  14. Voi elämän kevät miten ihana haalari! Kertakaikkiaan syötävän suloinen!

    VastaaPoista
  15. Todella hurmaava haalari ❤ ! Kaikki yksityiskohdat sopivat siihen ja tekevät tästä niin suloisen. Wau, en muuta osaa sanoa :)

    VastaaPoista
  16. Tämä on tosi hieno haalari! Ja ihana tuo vetoketju! Tuollainen olikin mulle ihan uusi tuttavuus ja heti tämän postauksen jälkeen törmäsin kirppiksellä tälläiseen :) Tosi kivoja vetoketjuja tuollaiset pitsiset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus vielä kokeilen sitä oikeeta pitsiketjuakin.. :) Kiitos Taru!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..