maanantai 14. syyskuuta 2015

Vadelmainen juustokakkubrownie

Välillä jotai leipomustakin käsitöiden välillä.. :) Hyvin vähäiselle on leipomiset jääneetkin viime aikoina. Nyt aloitin kuitenkin jo ristiäisiin leipomiset, vaikkei tuo päivä olekaan vielä tiedossa. Eli nämä menivät pakkaseen odottamaan. 

Juustokakkubrownien ohjeen löysin reseptikirjojani selatessa jo ennen Minin syntymää ja arvelin tekeväni tätä ehkä sitten ristiäisiin. Kun vielä sain maistaa tällaista kyläpaikassa, oli päätös varma. Tein kakun gluteenittomana ja vähälaktoosisena. Tarkoitus on tehdä niin paljon ristiäisten tarjoiluista gluteenittomana kuin vain voi, että kaikki kävisi kaikille.

Ohjeen mukaan tehtynä tähän olisi tullut kolmanneksi kerrokseksi vadelmainen kermavaahto, mutta halusin jättää sen pois ja laittaa vadelmat kakkuun jo ennen paistoa. Tosin laitoin vadelmia vain puoleen vuoalliseen. Paistoin kakkua ehkä pikkuriikkisen liikaa, pohja ei ollut ihan niin kostea kuin olisin halunnut ja päällinen tummui toisesta reunastaan hiukan liikaa. Tekstin lopussa kuva kakun siitä päästä missä ei ollut vadelmia. Ihan kuin eri kakku?

Ohje on kirjasta "Leivonnaisia herkkusuille - kuuluisan konditorian suosikkireseptit". Alla ohje omilla muokkauksilla:
Vadelmainen juustokakkubrownie
Brownie:
200 g tummaa suklaata
200 g voita
250 g (n. 4 dl) tomusokeria
3 kananmunaa
110 g (1,7 dl) gluteenitonta jauhoseosta

Juustokakku:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g (2,5 dl) tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Päälle:
vadelmia oman maun mukaan

Kuumenna uuni 170 asteiseksi.

Brownie: Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Jätä jäähtymään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Vatkaa vähitellen sekaan jauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu suklaa hitaasti joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan (n. 33 x 23 cm) ja tasoittele pinta.

Juustokakku: Mittaa tuorejuusto ja sokerit kulhoon ja vatkaa alhaisella teholla kunnes seos on paksua ja tasaista. Lisää munat yksi kerrallaan edelleen vatkaten. Seoksen tulee olla sileää ja kermamaista. Koneen tehon voi lopuksi säätää isommalle jotta seoksesta tulee kevyttä ja ilmavaa, mutta varo vatkaamasta liikaa, ettei ainekset ala erottua toisistaan. Levitä seos brownien päälle ja tasoita pinta. Painele vadelmia halutessasi juustokakkukerroksen päälle. Paista levyä uunissa 30 - 40 minuuttia tai kunnes juustokakku tuntuu koetettaessa kiinteältä ja on reunoilta hieman ruskistunut. Keskiosan tulisi edelleen olla vaalea. Anna levyn jäähtyä kokonaan, peitä se sitten ja nosta jääkaappiin. Anna olla kylmässä vähintään 2 tuntia tai mielellään yön yli.


6 kommenttia:

  1. Voi mikä yhdistelmä... tämä ei voi olla muuta kuin hurrrjan hyvääää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se sitä olikin.. :) Kiitos Kirsi!

      Poista
  2. Nam! Varmasti niin hyvää!

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa herkulliselta! Brownie on minulle vielä aivan uusi ulottuvuus! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melko uusi tuttavuus tämä on minullekin. Mutta niin herkkua! :) Kiitos Kaisu!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..