perjantai 9. lokakuuta 2015

Kinkkuvoileipäkakku

Pikkuneidin ristiäisiin halusin pitkästä aikaa tehdä voileipäkakkua. Ohjetta etsiessä eksyin ainakin Tarun ja Kirsin blogien kautta Pullahiiren Leivontanurkkaan.. Päätin kokeilla tuota ohjetta, kun siitä niin monia kehuja luin. Ja täytyy kyllä yhtyä noihin kehuihin, oli tämä ihan älyttömän hyvää!
Koristeluissa en niinkään onnistunut, ainakaan siten kuin olisin halunnut.. En tiedä miksi voileipäkakun koristelu on muka niin vaikeaa.. :)
Kinkkuvoileipäkakku
12-15 hlö

500 g Fazerin täysjyväpaahtoleipää

Täyte1.
250g kinkkusiivuja
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrtti tuorejuustoa
200 g creme fraichea
maustekurkku
ruohosipulia
mustapippuria

Täyte 2.
1 pieni punainen paprika
100g kurkkua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g creme fraichea
mustapippuria
suolaa

Kostutus:
n. 2,5 dl kasvislientä

Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
suolaa

persiljaa, kurkkua, kinkkua, tomaattia..

Mittaa täytteen 1. tuorejuustot, creme fraiche, ruohosipuli sekä mausteet kulhoon. Sekoita ainekset esim. sähkövatkaimella ja lisää loppuvaiheessa vielä pilkottu kinkku ja maustekurkku. Mittaa toiseen kulhoon täytteen 2. tuorejuusto ja creme fraiche. Sekoita aineet sähkövatkaimella hyvin sekaisin. Maista täytettä ja lisää mustapippuria sekä suolaa tarvittava määrä. Lisää lopuksi pesty ja hienonnettu paprika joukkoon. Raasta pesty kurkku ja valuta siitä hieman painellen ylimääräinen neste pois siivilässä. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuesti pois lado niitä kelmulla vuorattuun leipävuokaan (tai tarjoilualustalle) ensimmäinen kerros. Kostuta kasvisliemellä ja levitä puolet täyteestä 1. leipien päälle. Levitä leipiä uusi kerros, kostuta ja levitä päälle puolet Täyteestä 2. Jatka vuorottelemalla täytteitä, kunnes viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja peitä kelmulla. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. lautanen, leikkuulauta tms. painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään vetäytymään yön yli. 

Ota kelmut pois voileipäkakun päältä ja kumoa kakku tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kuorrutetta kakun pintaan. Koristele kuorrutettu voileipäkakku haluamallasi tavalla.

8 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyvänmakuista. Eikä koristelussakaan mitään vikaa! P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos P! :) Ei sinänsä vikaa, mutta ei onnistunut ihan niin kuin ajattelin! Hyvälle kuitenkin maistui ja sehän on pääasia!

      Poista
  3. nams,herkullisen näköinen kakku :)

    VastaaPoista
  4. Koristelut näyttävät hyviltä! Ja kakku on varmasti ollut maistuvaa.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..