perjantai 15. tammikuuta 2016

Vuosi värien maailmassa - Sininen

HommaHuone järjestää koko vuoden kestävän haasteen, Vuosi värien maailmassa. Tammikuun väri on sininen. Sininen on väri, josta en oikein tiedä, pidänkö vai en. Tummansininen on ihan ok ja vaatekaapistani löytyy joitakin tummansinisiä vaatteita ja farkkuja tottakai.. Vaaleampia sinisen sävyjä sitten hieman vierastan omissa vaatteissa.

Tällä kummitytölle tekemälläni joululahjamekolla osallistun tammikuun haasteeseen. Mekon kangas on XL-koon tunikasta joka minun piti odotusaikana pienentää itselleni sopivaksi. Jäi vaan toteuttamatta. Tämä sininen ei vain ollut mun väri, kun taas kummitytölle tämä tuntui sopivan jetsulleen.. Muokkasin vanhemman Ottobren kaavaa ja minusta tästä tuli aika kiva.

Kaava: muokattu Ottobre 4/2005  "Hippipaita " 104 cm (92 - 140 cm)
Tarvikkeet: kangas kierrätetty vanhasta tunikasta, pitsi laatikon kätköistä, vetskari Eurokankaasta

Lisäksi joululahjapakettiin pakattiin muutama vaippa nukkevauvoja varten, kierrätyskankaista nämäkin (vanhoja verhoja ym..).
Kaava: oma
Kankaat: kangaslaatikon kätköistä
Tarranauha: Halpa Halli

25 kommenttia:

 1. Kaunis harmaansininen! Pitsi on suloinen ja kaulus näyttää jännältä, pitääpä kaivaa tuo lehti esiin, kun ei yhtään muistu tämmöinen malli mieleen. Tuollaiset samanlaiset hihat minulla on to do-listalla yhteen tunikaan (jos vaan saisi senkin aikaiseksi), mutta se malli ei ollut ottobresta vaan yhdestä kirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kaivahan! :) Noissa vanhemmissa Ottobreissahan kaavat on tosi reilun oloisia, mutta tästä kaavasta tykkäsin, kun tähän hain nimenomaan vähän väljempää mallia. Eilen näinkin paidan saajansa päällä ja juuri passelilta näytti! :) Hihat on minustakin tosi kivat.

   Poista
 2. Tuo sinisensävy on niin kaunis! Sellainen huurteinen pakkasen sininen. Kaunis on tunika ja malliltaan aivan ihastuttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven värinen tunika.. :) Malli on minustakin kiva.

   Poista
 3. Tämä sininen on minunkin mieleen. Murrettu, maanläheinen. Kaunis malli. Kaulus kiva yksityiskohta. Mukavia oivalluksia taas sait ompelukseesi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kauluksen ansiosta tämä kaava pääsikin kokeiluun.. :)

   Poista
 4. Täällä kans ihastellaan tuota sinisen sävyä. Muutenkin tosi kaunis tunika. Nuo nukenvaipat on olleet itsellä jo aikas pitkän ajan ompelulistalla, saa nähdä saanko ikinä aikaiseksi tehdä. Tytöt varmaan tykkäisivät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tunikan väri on kiva, mutta ei mun päällä! :) Nuo vaipat on siitä kivoja, että niihin saa tuhottua niitä pieniä kankaanpaloja joista ei enää vaatetta ompele.. Ihan varmasti teilläkin näistä tykättäis! :)

   Poista
 5. Ihania olet taas ommellut. Harmittaa, ettei itse saa aikaseksi mitään ompelukoneen kanssa. Jospa vielä joskus...! Ompeluiloa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain kohtaa taas uusin innoin..? :) Kiitos, täällä onkin vähän käynnistysvaikeuksia ompelun saralla.. Mutta pikkuhiljaa..

   Poista
 6. Ihanat nuo rypytetyt hihat ja pääntie! Ja kankaan sävy on tosi kaunis! Nukenvaipat taitaisivat olla meilläkin hitti jos sellaisia saisin aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ookkin! :) Vaippoihin hyvä valmiskaava löytyy esimerkiksi lasten Mekkotehtaasta..

   Poista
 7. Minulla on hieman samanlainen suhde siniseen. Onpa kiva malli tuossa puserossa, erityisesti tuo pääntien yksityiskohta miellyttää. Vitsit, vaipoista tuli mieleen, että minäkin olen joskus nukkevaipan ommellut, mutta minne lie vuosien saatossa kadonnut :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääntie on minustakin kiva, vähän erilainen. Lasten leikkitavaroilla on joskus harmillisesti tapana kadota.. Uusia vain ompelemaan! :)

   Poista
 8. Sininen on hankala väri minullekin. Hippipaidasta tuli kaunis, pitsi täydentää kokonaisuuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsiä mun tulee nykyään laitettua melkein joka toiseen ompelukseen, se vaan on niin nättiä.. :)

   Poista
 9. Muiden kanssa jälleen samaa mieltä, todella kaunis sinisen sävy! Ja paita näyttää mielettömän suloiselta, pitsit ja poimutukset ovat niin kauniit. Hauskoja vaippoja nukeille :).

  VastaaPoista
 10. Kaunis sininen,hillitty ja valoisa.Ihana tunika muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hillitty kuvaakin tätä sinistä oikein hyvin! :)

   Poista
 11. Ihana! Todella kauniit yksityiskohdat :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..