keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Uimakassi

Eskarilainen tarvitsi uimakouluun kassin. Onhan nuo edellisetkin jollain uimavehkeet saaneet uimahallille roudattua, mutta nyt minä innostuin ompelemaan kassin ihan siihen tarkoitukseen. Toistan itseäni, mutta siivoilin pari viikkoa sitten ompelutarvikekappini. Löysin ainakin joka toiselta hyllyltä kasan vaatteita jotka olin jemmannut jatkokäyttöä varten. Parit farkut oli kuitenkin vielä kokeiltava - ja kun eivät edelleenkään mahtuneet päälle, saksin toisista farkuista lahkeet poikki. Verhokaapista taas nappasin yhden pimennysverhon. Verhossa oli jännä pinta jonka arvelin kestävän vähän kosteutta. Tämä yksi verho oli vähän kärsinyt joten raaskin sen leikellä. Verhot eivät kauan ehtineet ikkunassa meillä ollakaan, kun erään mummulareissuni aikana meillä oli olkkarissa seinien väri vaihtunut ja palattuani uudet verhot ikkunassa. Parempi puoliskoni ei koskaan lämmennyt näille verhoille ja seinien värin vaihduttua ne eivät enää edes sopineet meille! :) 
No, nyt on siis ompelujumi selätetty.. Ennen joulutaukoa nostin koneet esille pienenkin sopivan hetken tullen, mutta nyt tauon jälkeen en ole millään meinannut päästä takaisin siihen vireeseen. Pikkuneiti nukkuu yleensä kyllä ihan hyvän mittaisia pätkiä, mutta mihin minä oikein kadotan sen ompeluajan? Eskarilaisen vieminen, kotiin tultua paikkojen raivaaminen, tiskit, pyykit kaappiin, uusi koneellinen pyörimään, ruoanlaitto (jos ei eilisestä jäänyt lämmitettävää), eskarilaisen haku, pyykit kuivumaan.. Kahtena päivänä viikossa vielä kerholaisten kuskaus tämän kaiken välissä. Kyllä minä vielä pari kuukautta sitten ehdin aamupäivisin ommellakin, miksen siis nyt? Ei se työmäärä siitä parin kuukauden takaisesta ole yhtään lisääntynyt.
Vapaaillat kotona kaiken hälinän keskellä on alkanut nyppiä. Mutta muulloin ei oikein arvaa isompaa projektia aloittaa.. Selän kenkkuileminen vielä siihen päälle, ei ole oikein tehnyt mielikään istahtaa ompelemaan. Pahin vaiva jäi kyllä onneksi hierojan pöydälle, tähän jäljelle jääneeseen vaivaan taitaisi auttaa ihan omatoiminen jumppa..
Ihan nopeana ompeluksena aloitin siis uimakassista. Farkkua päälle ja verhoa sisälle. Ei siinä kauan nokka tuhissutkaan. Kun sain kassin valmiiksi ja neiti edelleen nukkui, aloin miettimään kassiin jotain koristusta. Fiksu järjestys! Koristenauha tuntui olemassaolevista vaihtoehdoista järkevimmältä ja helpoimmalta kiinnittää jälkikäteen. Sellainen siis vielä kassin yläosaan ja nyt se on kai valmis? Jotain siitä kyllä vieläkin tuntuu puuttuvan..
Niin ja se kosteuden kesto sitten? Hyvin pysyy kosteus märkien uimakamppeiden kanssa kassin sisäpuolella, jes!

Kaava: summissa saksittu
Kankaat: kierrätettyjä, vanhat farkut ja verhot
Koristenauha: Tiger

6 kommenttia:

 1. Nätti kassi! Tuollainen on tosi monikäyttöinen. Kasseja ei ole koskaan liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta niitä kasseja on joskus ihan liikaa, mutta tarpeellisia kyllä kaikki! :)

   Poista
 2. Soma kassi! Hienosti tuo nauha siihen käykin, hyvä kun lisäsit. Kurjaa, että sulla on vielä selän kanssa vähän vaivoja. Toivottavasti se jumi nyt selättyi ihan kunnolla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Olisi ollut ihan tylsän näköinen kassi ilman nauhaa.. Jäi vähän harmittamaan etten ottanut pohjassa kulmia sisään, saa nähdä jaksanko jossain vaiheessa purkaa ja tehdä vielä sen.. Ja tasku olisi tehnyt kivasti näköä myös.. :) Niska/hartiaseutu se enää vaivailee, kun ei tahdo muistaa sitä jumppaamista.. Eiköhän se tästä! :)

   Poista
 3. Voi ihanuus! Tää yksilö on kyllä tosi söötti! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..