perjantai 25. maaliskuuta 2016

Sitruunarahkapiirakka

Pääsiäiseksi leivoin kahvipöytään sitruunaista rahkapiirakkaa. Ohje on muokkaus ihka ensimmäisestä blogissani julkaistusta piirakkaohjeesta joka on ehdottomasti eniten käyttämäni marjapiirakan ohje.
  (Se pitäisikin päivittää, kun kuvaa tuolta ei enää löydy..)  
Sitruunarahkapiirakka
pellillinen

Pohja:
7 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g sulaa voita

200 g kermaviiliä (tai 2 dl piimää)
1 kananmuna

Täyte:
500 g sitruunarahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi, nypi murumaiseksi. Ota muruseoksesta n. 1/3 sivuun. Lisää kermaviili ja kananmuna, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä leivinpaperoidulle pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää seos pohjan päälle. Ripottele muruseos päällimmäiseksi. Paista 200 asteessa uunista riippuen 20-30 minuuttia.
Pääsiäisen iloa Sinulle!

14 kommenttia:

  1. Vastaava ohje myös meillä käytetyin piirakka ohje, useimmiten valmistuu mustikkatäytteisenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkaisena meilläkin eniten käytetty! :)

      Poista
  2. Kiitoksia ohjeesta taas :)! Anoppi tätä tekee joka pääsiäiseksi, mutta en ole koskaan kysynyt ohjetta. Tänä vuonna ei käydäkään anoppilassa, joten josko se leipomisinto nyt nostaisi päätään ja tekisin tätä meille :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpas kiva jos ohjeesta on iloa! Ole hyvä vain! :)

      Poista
  3. Huh huh, kun kuulostaa hyvältä tuo piirakka. Pitää muistaa kokeilla kun saa nämä nyt suunnitellut sapuskat tehtyä ja syötyä. Sitruuna ja rahka on sellainen yhdistelmä, jota en pysty vastustamaan. Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli ,kokeile ihmeessä! :) Hyvää pääsiäistä!

      Poista
  4. Meilläkin tuota samaa piirakkaa tehty monella eri täytteellä. Puolukka,mustikka,omena,persikka, sinne käy mikä vaan ;) täytyypä ensi viikolla kulutella parit persikkapurkit kyllä tuollaiseen piirakkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tähän kyllä sopii mikä vain! :) Omenaa en olekaan koskaan kokeillut, mutta päärynää ja ananasta noiden mainitsemiesi lisäksi..

      Poista
  5. Ihanaa, rakastan sitruunaa. Täytyypä testata, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruuna on kivan raikasta! Äsken vein loput piirakat kyläpaikkaan ja nopeasti hupeni piirakanpalat lautaselta. Oleppa hyvä! :)

      Poista
  6. Voi, tämä on lempparia! Herkkua!
    Aurinkoista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Aurinkoista pääsiäistä ja alkanutta viikkoa!

      Poista
  7. Kiva ohje, täytyy laittaa korvan taakse!

    Aurinkoista alkukevättä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitappa ihmeessä! :) Aurinkoista kevättä sinullekin!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..